1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Morimoto mini stage 3 kit (H1) install help

Discussion in 'Lighting' started by JTaco386, Jun 1, 2012.

  1. Jun 1, 2012 at 7:34 PM
    #1
    JTaco386

    JTaco386 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25143
    Messages:
    1,227
    Gender:
    Male
    First Name:
    JT
    Fort Rucker, AL/ Home: Port Orange, FL
    Vehicle:
    13 DCSB TRD Sport 4x4
    Today I Was working on installing my retrofitted headlights with the morimoto mini stage 1 kit. I hooked everything up properly, ballasts, relay, bulbs, etc. I go to turn the headlights on and the driver side lit up but the passenger side didn't.

    I swapped the ballasts around thinking that this might be the problem and I went to turn them on and nothing lit up...so I swapped them back to where I had them originally, turned them on and nothing...ugh!

    Any ideas as to this problem? Anyone else running this kit? Thanks for any help.
     
  2. Jun 1, 2012 at 7:48 PM
    #2
    JTaco386

    JTaco386 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25143
    Messages:
    1,227
    Gender:
    Male
    First Name:
    JT
    Fort Rucker, AL/ Home: Port Orange, FL
    Vehicle:
    13 DCSB TRD Sport 4x4
    That seems like what would of caused it, but I checked the fuse on the driver side ballasts after I swapped them and it looked ok, I didn't see a fuse on the other ballast. I will recheck in the morning, it's too dark out right now. I hope it's the fuse, that would be a simple fix. I wired everything where they were supposed to go according to the labels on them.
     
  3. Jun 1, 2012 at 7:52 PM
    #3
    JTaco386

    JTaco386 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25143
    Messages:
    1,227
    Gender:
    Male
    First Name:
    JT
    Fort Rucker, AL/ Home: Port Orange, FL
    Vehicle:
    13 DCSB TRD Sport 4x4
    I appreciate your help....the fuses seems like the logical thing as to why theyre not working. I'm going to double check it.
    Hopefully some other members have this kit and can help me out.
     
  4. Jun 1, 2012 at 7:55 PM
    #4
    JTaco386

    JTaco386 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25143
    Messages:
    1,227
    Gender:
    Male
    First Name:
    JT
    Fort Rucker, AL/ Home: Port Orange, FL
    Vehicle:
    13 DCSB TRD Sport 4x4
    That's where I ordered from, I'll give them a call tomorrow, hopefully they're open. Thanks again!
     
  5. Jun 3, 2012 at 10:10 AM
    #5
    JTaco386

    JTaco386 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25143
    Messages:
    1,227
    Gender:
    Male
    First Name:
    JT
    Fort Rucker, AL/ Home: Port Orange, FL
    Vehicle:
    13 DCSB TRD Sport 4x4
    I got everything working except the high beams do not come on...any ideas?
     
  6. Jun 3, 2012 at 10:14 AM
    #6
    BuzzardsGottaEat

    BuzzardsGottaEat "Pick up some speed.. You'll make it."

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Member:
    #55669
    Messages:
    5,629
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chaz
    Nebraska/South Dakota
    Vehicle:
    93 Pickup 4x4 [22R-E] 5MT
    OME suspension, LCE Performance parts, Konigs, etc. [see build]
    I'd call up TRS when they're open or maybe pm some of the members on here who do retrofits for people, only thing I've read to do is swap ballasts and you've already done that. GL
     
  7. Jun 3, 2012 at 10:19 AM
    #7
    JTaco386

    JTaco386 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25143
    Messages:
    1,227
    Gender:
    Male
    First Name:
    JT
    Fort Rucker, AL/ Home: Port Orange, FL
    Vehicle:
    13 DCSB TRD Sport 4x4
    Thanks, I'll just wait to call them. I'm inpatient and want these to work ASAP lol.
     
  8. Jun 3, 2012 at 10:22 AM
    #8
    BuzzardsGottaEat

    BuzzardsGottaEat "Pick up some speed.. You'll make it."

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Member:
    #55669
    Messages:
    5,629
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chaz
    Nebraska/South Dakota
    Vehicle:
    93 Pickup 4x4 [22R-E] 5MT
    OME suspension, LCE Performance parts, Konigs, etc. [see build]
    Pm AsianAnts? also I think it's Andrew from TRS is a member here now, check the round 8 group buy, he's in that thread, maybe he can help ya
     
  9. Jun 3, 2012 at 10:25 AM
    #9
    JTaco386

    JTaco386 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Member:
    #25143
    Messages:
    1,227
    Gender:
    Male
    First Name:
    JT
    Fort Rucker, AL/ Home: Port Orange, FL
    Vehicle:
    13 DCSB TRD Sport 4x4
    Will do, thanks!
     
To Top