1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

My AAL broke!!

Discussion in 'Southern California' started by 4X4_TRD, Sep 23, 2010.

  1. Sep 23, 2010 at 5:45 PM
    #1
    4X4_TRD

    4X4_TRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Member:
    #18577
    Messages:
    322
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    San Diego, CA
    Vehicle:
    '03 Jeep RUBICON
    No front sway bar (does that count?)
    :eek: Yep, just as the title says. Was driving yesterday and when I went through a slight dip in the road I heard the snap. Wasn't going more than 15 MPH. Anyone else have this problem? I honestly haven't ever seen or heard of this before. I PM'd Toytec and I'll keep you posted on the outcome.
     
  2. Sep 23, 2010 at 6:07 PM
    #2
    noSKills858

    noSKills858 battlescars

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Member:
    #12256
    Messages:
    3,327
    Gender:
    Male
    First Name:
    Alex
    Escondido, CA
    Vehicle:
    2003 5-lug Prerunner
    Couple shocks, some old tires, and a bad paint job
    It'll happen but quite rarely. Every once in a while there is a manufacturer error. Just a question though, do you have lift blocks?
     
  3. Sep 23, 2010 at 6:11 PM
    #3
    S.B.

    S.B. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,586
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    Fox 2.5, Built right UCAs, CBI Front bumper, NWTI Rear bumper, 35s
    OP how long have you had the AAL installed?
     
  4. Sep 23, 2010 at 6:23 PM
    #4
    4X4_TRD

    4X4_TRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Member:
    #18577
    Messages:
    322
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    San Diego, CA
    Vehicle:
    '03 Jeep RUBICON
    No front sway bar (does that count?)
    No I don't have lift blocks. Only installed the AAL and wedge for the drive shaft angle.

    Slightly over a year. I installed it around May/June '09.
     
  5. Sep 23, 2010 at 6:25 PM
    #5
    S.B.

    S.B. Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18838
    Messages:
    3,586
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 Taco 4x4 TRD OffRoad Rugged Trail
    Fox 2.5, Built right UCAs, CBI Front bumper, NWTI Rear bumper, 35s
    Hope they have a warranty for it. If not then time to upgrade to new leaf packs right?:D
     
  6. Sep 24, 2010 at 9:46 PM
    #6
    4WD

    4WD cRaZy oLdmAn

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Member:
    #19185
    Messages:
    23,983
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    Lakeside, Ca / Gardnerville, Nevada
    Vehicle:
    2004 DC TRD 4x
    Grey wire MOD, deck plate, diff breather MOD, 2nd gen. OME 883# on Tundra 5100's, OMD custom 3" leafsprings, rear shock relocation, Ivan Stewart TRD rims w/285/75/16's, '02 bumper MOD, Famous Fabrications sliders , LED interior/exterior lights, bed bar, Custom tube bumper, Old school KC day lighters,Red Ring 8" HID flood, Kenwood vhf 2M.. umm some other shit I'm forgetting right now


    Nice Justin, I just now replaced my front axles & you break the rear

    How we gonna trail now ?? :D
     
  7. Sep 25, 2010 at 7:37 AM
    #7
    4X4_TRD

    4X4_TRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Member:
    #18577
    Messages:
    322
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    San Diego, CA
    Vehicle:
    '03 Jeep RUBICON
    No front sway bar (does that count?)

    Right! :D Haha I still have the Jeep. I'll take that out if I have to. What? No trail run this weekend?
     
  8. Sep 25, 2010 at 10:51 AM
    #8
    4WD

    4WD cRaZy oLdmAn

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Member:
    #19185
    Messages:
    23,983
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    Lakeside, Ca / Gardnerville, Nevada
    Vehicle:
    2004 DC TRD 4x
    Grey wire MOD, deck plate, diff breather MOD, 2nd gen. OME 883# on Tundra 5100's, OMD custom 3" leafsprings, rear shock relocation, Ivan Stewart TRD rims w/285/75/16's, '02 bumper MOD, Famous Fabrications sliders , LED interior/exterior lights, bed bar, Custom tube bumper, Old school KC day lighters,Red Ring 8" HID flood, Kenwood vhf 2M.. umm some other shit I'm forgetting right now

    There was a short thread on a run but I don't feel like bouncing around in the heat today or tomorrow (sunday supposed to be hotter) I'll cool my jets & work on the bumper thing..


    DSC02867_cf4f7d218a5a81050fd3e2088b6121395c532de6.jpg
     
  9. Sep 25, 2010 at 11:04 AM
    #9
    4X4_TRD

    4X4_TRD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Member:
    #18577
    Messages:
    322
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    San Diego, CA
    Vehicle:
    '03 Jeep RUBICON
    No front sway bar (does that count?)
    That thing is looking pretty sick. I like it. Oh, and I'm going to give you rep for having black wheels finally. :D
     
  10. Sep 25, 2010 at 11:48 AM
    #10
    4WD

    4WD cRaZy oLdmAn

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Member:
    #19185
    Messages:
    23,983
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    Lakeside, Ca / Gardnerville, Nevada
    Vehicle:
    2004 DC TRD 4x
    Grey wire MOD, deck plate, diff breather MOD, 2nd gen. OME 883# on Tundra 5100's, OMD custom 3" leafsprings, rear shock relocation, Ivan Stewart TRD rims w/285/75/16's, '02 bumper MOD, Famous Fabrications sliders , LED interior/exterior lights, bed bar, Custom tube bumper, Old school KC day lighters,Red Ring 8" HID flood, Kenwood vhf 2M.. umm some other shit I'm forgetting right now
    Thanks buddy ....:D
     

Products Discussed in

To Top