1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

My Tacoma An I Need Ur Help!

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Tacoma_TRD01, Oct 6, 2008.

  1. Oct 6, 2008 at 2:43 PM
    #1
    Tacoma_TRD01

    Tacoma_TRD01 [OP] New Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Member:
    #9756
    Messages:
    4
    Maine
    Vehicle:
    01 Tacoma SR5
    3 inch body lift
    I have a 2001 Toyota Tacoma, an the other day, I was about to down shift to make a turn, I pushed in the clutch, an it wouldn't come out of gear (5th gear) So, I keep on going down the road, trying to pull it out of gear, an it finally comes out, so I try to put it into another gear an it won't go in, but it's acting like its in netural, so I try the gas, an it goes like its still in gear, well cause it is, so my big question is, what could be wrong? I been told alot of things, from Bad Pressure Plate, Jammed Forks, to Bad Syncros (spelling), I'm pretty use that the gear oil was either low, or really old, cause I would drive a few hours non stop an when down or up shifting into 3rd gear it would grind a lil, but if I was just out an out for a lil bit, it would go right into gear no prob, so please someone, anyone, HELP!
     
  2. Oct 6, 2008 at 5:46 PM
    #2
    mudjunkie

    mudjunkie Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Member:
    #7995
    Messages:
    212
    Gender:
    Male
    clearwater fl
    Vehicle:
    96 tacoma sx l
    header,short rack and pinion, heavy duty shocks, grill guard, flowmaster exhaust,pacesetter header without catalytic converter, one 10 inch xant sub with a mtx amp, off road lights,diamondplate tool box,rhinolined inside cab,ngk plugwires.
    i had the same proble i first tried bleeding my cluth it was a temp fix i then replaced my clutch master cylinder fixed it i would check your fluids it sound like you cluth master cylinder or your slave cylinder 50 dollar part its is a fairlt simple fix
     
  3. Oct 7, 2008 at 3:35 PM
    #3
    2004Taco

    2004Taco Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Member:
    #9556
    Messages:
    527
    Gender:
    Male
    Long Beach,CA
    Vehicle:
    04 PreRunner SR5 Trd
    Magnaflow and Deckplate Mod Billet grille
    sounds like you have air in your lines. Bleed it.
     
  4. Oct 7, 2008 at 3:49 PM
    #4
    ubermx5

    ubermx5 Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Member:
    #6783
    Messages:
    264
    Santa Clara CA
    Vehicle:
    98 2.4 5 speed
    K&N Air filter
    I would do a few things.

    Try bleeding the clutch.
    Check your fuild level in teh gear box.
    if it is low you have a leak.
     
  5. Oct 8, 2008 at 2:48 PM
    #5
    Tacoma_TRD01

    Tacoma_TRD01 [OP] New Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Member:
    #9756
    Messages:
    4
    Maine
    Vehicle:
    01 Tacoma SR5
    3 inch body lift
    it was was a broken fork!
     
To Top