1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

My truck is stuck in ''park''

Discussion in 'Technical Chat' started by gasgu, May 30, 2009.

  1. May 30, 2009 at 11:36 AM
    #1
    gasgu

    gasgu [OP] New Member

    Joined:
    May 30, 2009
    Member:
    #17802
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Laval Québec
    Vehicle:
    09 tacoma 4x4
    Please...help me!

    My brand new Tacoma is stuck in park and cannot mouve!

    It's a 2009 Tacoma crew cab 4x4 with 3000km on it.

    The dash show ''''ABS '' and the display of slippy road(pictogram of truck and 2 big ''SS'')

    The engine start normally but the transmission cannot mouve from park!

    It was running fine ,my employee park it in front of the customer house and when he want to quit , the transmission blocked!

    Thank's!
     
  2. May 30, 2009 at 11:39 AM
    #2
    tc2008

    tc2008 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Member:
    #8935
    Messages:
    771
    Gender:
    Male
    Garden Grove, CA
    Vehicle:
    06 Speedway Blue
    8000K HID light, LED map and dome light, cluster + AC blue, Camburg 2.5 front and rear, Deaver 10 Packs. Satoshi Grille, Eyelids, Carbon fiber hood w/ scoop, BHLM, 285/75/16 km2s, KMC enduros
    umm... there a little remove tap next to the shifter, open it up and press on it then pull it in gear....
     
  3. May 30, 2009 at 11:41 AM
    #3
    SC4333

    SC4333 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Member:
    #11412
    Messages:
    2,194
    Gender:
    Male
    First Name:
    Grant
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    '08 PreRunner SR5
    SOLD!
    You do have your foot on the brake when attempting to take the truck out of park, right?

    If so, try what tc2008 said.
     
  4. May 30, 2009 at 11:45 AM
    #4
    Zombie Runner

    Zombie Runner Are these black helicopters for me?

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5246
    Messages:
    15,111
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Wichita Falls, TX
    Vehicle:
    Tundra, double cab.
    LED interior lights, stubby antenna, Pioneer in dash screen
    i had the same problem before. romove that little cap next to your shifter and press it down while shifting.
    Check your fuses in the cab. I blew one and thats why mine wouldnt shift out of park
     
  5. May 30, 2009 at 11:46 AM
    #5
    Dellosa89

    Dellosa89 Love peace and Taco Grease

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Member:
    #11334
    Messages:
    1,337
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Murrieta CA
    Vehicle:
    07 Prerunner TRD Off Road
    Fox 2.5 Coilovers, Camburg 1.25" UCA's, Icon RR, Icon aal,EVS foam bump stops, Borla Catback, HID Headlights and fogs, Defiant light bar, 3 hella 700 hid, Satellite Radio, Sony hu with 10'' sub, custom jetski rack, TRD seat covers, secondary air filter removed.
    yea the little plastic cap to the left of the shifter pry it up and there is a button at the bottom and it will allow u to put it in gear. sometimes a dead light bulb will trigger this to happen.
     
  6. May 30, 2009 at 6:05 PM
    #6
    gasgu

    gasgu [OP] New Member

    Joined:
    May 30, 2009
    Member:
    #17802
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Laval Québec
    Vehicle:
    09 tacoma 4x4
    Thank's!!

    It's work now!

    If i understand well...we cannot install an after market wiring kit for the trailer...we must use the Toyota harness...i'm right?

    Anyway...sincerely..thank you!
     
  7. Dec 13, 2009 at 2:34 PM
    #7
    squidler2

    squidler2 New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Member:
    #27483
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Utah
    Vehicle:
    2001 4-door Tacoma
    Wanted to thank everyone for their posts. I had a problem where my truck would not go into park after a snowstorm in 4x4. Read this thread. Held that button down and it went into park. Thanks again for the knowledge.
     
  8. Dec 13, 2009 at 3:37 PM
    #8
    spp

    spp Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #442
    Messages:
    975
    Gender:
    Male
     
  9. Dec 13, 2009 at 3:43 PM
    #9
    4low2go

    4low2go Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Member:
    #26896
    Messages:
    731
    Gender:
    Male
    Coatesville, PA
    Vehicle:
    10 RC 4x4 5sp MGM
    Curt hitch, OBX Shift
    Welcome to TW, good to see you got'tr go'n.
     
  10. Dec 14, 2009 at 8:46 AM
    #10
    pretzel

    pretzel Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Member:
    #26020
    Messages:
    42
    Gender:
    Male
    TX
    Vehicle:
    2010 Tacoma 4 cyl
    +1 check your fuses.

    In my '97 4runner after about 2.5 hr drive towing trailer, pulled past a ranch gate, put in park, then got out to close gate behind me. Got back in, but couldn't shift from park. After *much* head scratching, my friend suggested checking fuses - sure enough the fuse for brake light was burned (due to faulty trailer wiring)! Apparently this is a safety feature they don't tell you about in the manual :eek:
     
  11. Feb 5, 2015 at 9:13 AM
    #11
    MattRRT

    MattRRT Member

    Joined:
    May 1, 2014
    Member:
    #128935
    Messages:
    21
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Concord, NC
    Vehicle:
    2009 Tacoma TRD Sport
    Trifold Tonneau Cover, Weathertech window visors, window tint, phone mount
    Thanks guys.

    I was trying to wire the brake light for my cap. Even after I disconnected everything it was still stuck. However once I hit that release the ABS and traction light went out and it was fine.

    Now to figure out how to wire that light!
     
To Top