1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

NEED HELP!!!!!

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by fish1284, Feb 21, 2011.

  1. Feb 21, 2011 at 4:44 PM
    #1
    fish1284

    fish1284 [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Member:
    #51592
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    cassey
    winter garden
    Vehicle:
    toyota tacoma
    CHANGED OIL, PUT NEW OIL IN, WENT TO CRANK AND NO START there was a clunk and now it looks like the lights on the dash like the check engine,battery,oil exc. are dem and the dome light is dem, BATTERIES GOOD,BUT LIGHTS DEM AND FLICKERING,ALTERNATER GOOD ANY SUGGESTIONS, PLEASE HELP.
     
  2. Feb 21, 2011 at 5:58 PM
    #2
    fish1284

    fish1284 [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Member:
    #51592
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    cassey
    winter garden
    Vehicle:
    toyota tacoma
    please anyone!!!!i need help bad
     
  3. Feb 21, 2011 at 5:59 PM
    #3
    04LTtacoma

    04LTtacoma Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Member:
    #37190
    Messages:
    11,138
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2004 SR5 TRD tacoma
    Camburg LT
    Call TOYOTA!
     
  4. Feb 21, 2011 at 6:00 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,149
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    What year of vehicle? Engine?
     
  5. Feb 21, 2011 at 6:01 PM
    #5
    fish1284

    fish1284 [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Member:
    #51592
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    cassey
    winter garden
    Vehicle:
    toyota tacoma
    04 3.4
     
  6. Feb 21, 2011 at 6:02 PM
    #6
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,149
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Hows the battery cables look? Are the terminals clean, and the cables tight?
     
  7. Feb 21, 2011 at 6:03 PM
    #7
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete

    Are you sure the battery is good? Did you get it tested? Otherwise you might have a bad starter. You might try banging on it with a hammer and see if that helps. Also check your connections at the battery, just because your battery is good doesn't mean it's sending enough power to the starter.

    [​IMG]
     
  8. Feb 21, 2011 at 6:04 PM
    #8
    cc350

    cc350 Buckeye Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Member:
    #44527
    Messages:
    946
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chas
    Liberty,Twp Ohio
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD DC
    TRex3 eyelids,Undercover hardshell cover,Timbrens
    Bad connection at battery? Bad ground? + to starter bad or loose?
     
  9. Feb 21, 2011 at 6:07 PM
    #9
    The1youluv2hate

    The1youluv2hate Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Member:
    #43233
    Messages:
    2,715
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peps
    SP... CaL
    Vehicle:
    11 TRD sPort
    5100's@1.75 Horns (Andres) Satoshi TRD cat back BHLM
    Did u accidentally drain ur tranny fluid ...
    Did put correct oil in
    Did u call pick ur parts
     
  10. Feb 21, 2011 at 6:08 PM
    #10
    fish1284

    fish1284 [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Member:
    #51592
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    cassey
    winter garden
    Vehicle:
    toyota tacoma
    yes it was starting fine then after changing oil went to go start and it was like the engine locked up but its not cause i turned the motor over by the crank pully but now my dash lights are dem and my dome light is dem and now when i try to start it it clicks like the battery is dead but its not!!!!
     
  11. Feb 21, 2011 at 6:10 PM
    #11
    The1youluv2hate

    The1youluv2hate Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Member:
    #43233
    Messages:
    2,715
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peps
    SP... CaL
    Vehicle:
    11 TRD sPort
    5100's@1.75 Horns (Andres) Satoshi TRD cat back BHLM
    Sounds like u need a new battery or starter
     
  12. Feb 21, 2011 at 6:11 PM
    #12
    The1youluv2hate

    The1youluv2hate Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Member:
    #43233
    Messages:
    2,715
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peps
    SP... CaL
    Vehicle:
    11 TRD sPort
    5100's@1.75 Horns (Andres) Satoshi TRD cat back BHLM
    Also did u push the clutch in
     
  13. Feb 21, 2011 at 6:17 PM
    #13
    fish1284

    fish1284 [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Member:
    #51592
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    cassey
    winter garden
    Vehicle:
    toyota tacoma
    it's an automatic
     
  14. Feb 21, 2011 at 6:49 PM
    #14
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    Are you sure the battery is good? How many CCA's is it currently putting out? How many volt's does it have? In all my experience if the starter clicks you usually aren't getting enough power to the starter to turn it over.
     
  15. Feb 21, 2011 at 6:54 PM
    #15
    Demon Taco

    Demon Taco Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Member:
    #46924
    Messages:
    91
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    New Hampshire
    Vehicle:
    Gold Tacoma SR5 4X4
    check your ground and positive battery cables at the battery and then at the starter.by checking i mean remove them and wire brush them and replace them and retighten.
     
  16. Feb 21, 2011 at 7:09 PM
    #16
    subtleshift

    subtleshift Noob

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Member:
    #34243
    Messages:
    266
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dallas
    Irvine, Ca
    Vehicle:
    01 Tacoma TRD
    K&N high flow filter, 2x Yakima bike mounts
    too much oil?
     
  17. Feb 21, 2011 at 7:17 PM
    #17
    fish1284

    fish1284 [OP] Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Member:
    #51592
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    cassey
    winter garden
    Vehicle:
    toyota tacoma
    no not to much oil i put 5.5qts
     
  18. Feb 21, 2011 at 7:20 PM
    #18
    The1youluv2hate

    The1youluv2hate Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Member:
    #43233
    Messages:
    2,715
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peps
    SP... CaL
    Vehicle:
    11 TRD sPort
    5100's@1.75 Horns (Andres) Satoshi TRD cat back BHLM
    Check ur fuses ..


    But I'm gonna say it's. Ur starter or battery (get yellow top)
     
  19. Feb 21, 2011 at 7:25 PM
    #19
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,080
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    I guess he's not gonna answer any of our questions........
     
  20. Feb 21, 2011 at 7:42 PM
    #20
    The1youluv2hate

    The1youluv2hate Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Member:
    #43233
    Messages:
    2,715
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peps
    SP... CaL
    Vehicle:
    11 TRD sPort
    5100's@1.75 Horns (Andres) Satoshi TRD cat back BHLM
    Maybe he's working on the truck
     
To Top