1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

no go in drive or rev

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by billymikea, Oct 3, 2011.

  1. Oct 3, 2011 at 3:15 PM
    #1
    billymikea

    billymikea [OP] Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Member:
    #64581
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    william
    chester, va
    Vehicle:
    tocama 4x4 ext cab auotomatic
    have a 2001 tocoma 4x4 auto will not go when place in drive or reverse/put transfer case in high an low also/when you go back to park the transmission makes a sound like it is spining/could the problem be in the transfer case /just quit while my grandaughter was driving it/the transfer case oil i dont think has ever been chked or changed is there any kind of indication if this oil is low/found problem she had know in neutral an with stuff around shift lever she didnot know it chk out her web sight she has had since she was 12 http://charliehopekennel.tripod.com/
     
  2. Oct 3, 2011 at 6:33 PM
    #2
    4Wheelin4Banger

    4Wheelin4Banger Longtime Toyman

    Joined:
    Jun 15, 2011
    Member:
    #58306
    Messages:
    6,711
    Gender:
    Male
    First Name:
    Randy
    Ferntucky, NV Halfway between Reno & Falabama
    Vehicle:
    2011 4x4 Access Cab Silver State Edition
    3" OME lift 885s & Dakars riding on 33" KM2s Click the sig pic to see the build thread .
    [​IMG]Welcome to TW from Sparks, NV. [​IMG]
    Don't know never had an auto tranny.
     
  3. Oct 3, 2011 at 6:38 PM
    #3
    fireturk41

    fireturk41 I like to break shit!

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Member:
    #11857
    Messages:
    4,802
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    High Point, NC
    Vehicle:
    280k miles
    SAS, Locked front rear, Ufab sliders and bumpers, air compressor, 35" BFG KM2 on steelies and 36" TSLs
    will it work in 1 or 2, also does the truck have a check engine light on?


    also try putting it in N and moving or in 2 or 1, the linkage could have come unadjusted, also is the transfer case in neutral?
     
  4. Oct 5, 2011 at 8:06 PM
    #4
    Fiolo

    Fiolo Senior member

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Member:
    #63227
    Messages:
    4,235
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    98 Regular cab lifted 4wd
    Lost track many mods ago
    WELCOME TO TW
     
  5. Oct 12, 2011 at 4:29 PM
    #5
    billymikea

    billymikea [OP] Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Member:
    #64581
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    william
    chester, va
    Vehicle:
    tocama 4x4 ext cab auotomatic
    drove down to chk out my grandaughter truck an found the problem stuff all around the transfer lever an it had been knocked in neutrul moved junk an pulled bad to high an she runs good
     
  6. Oct 12, 2011 at 4:30 PM
    #6
    billymikea

    billymikea [OP] Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Member:
    #64581
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    william
    chester, va
    Vehicle:
    tocama 4x4 ext cab auotomatic
To Top