1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

no turn signals, won't shift out of park, and more: FIXED

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by totmacher, Dec 28, 2011.

  1. Dec 28, 2011 at 7:19 PM
    #1
    totmacher

    totmacher [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Member:
    #22430
    Messages:
    1,724
    Gender:
    Male
    First Name:
    Daniel
    TN (memphis-ish)
    Vehicle:
    '15 TRD OR with duck tape and zip ties
    lifted, removed, relocated, and/or painted some stuff
    Thought I'd give a heads up since the symptoms seemed unrelated.

    While messing with trailer wires near the plug at the truck's bumper, I thought I heard a "click" but didn't worry about it.

    When I got in the truck, I had the following issues (trailer was unplugged when i noticed these):
    -auto trans lever wouldn't move out of Park.
    -turn signals didn't work but hazard flashers did work.
    -A/C and defroster didn't work but fan did blow air out of dash vents (fan switch and temperature switch worked).
    -head lights, fog lights, brake lights, and tail lights worked.
    -when i pushed the lock override to shift out of park, noticed the reverse lights didn't work either.

    The fix:
    - A fuse, 10A. It was the "IGN1" fuse if I remember correctly. The one in the panel below/left of steering wheel.

    Anybody know what that fuse is exactly since it covers so many various things?
     
  2. Dec 28, 2011 at 9:40 PM
    #2
    DIVERMAN

    DIVERMAN Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Member:
    #29888
    Messages:
    460
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cullen
    Louisiana
    Vehicle:
    2012 Pyrite Mica 4x4 TRD O/R SWB
    Tailgate theft prevention, Locking rear window, Blind spot mirrors, Fogs on anytime, Rear diff breather relocated, Bed storage locks, LEDs in/out, Relocated trailer plug(custom!), OEM bed mat, OEM running boards, OEM bed divider, Bed lights, Rev lights, Raptor lights, WeatherTech floor mats and window vents, Extra D-rings, ImMrYo Bracket, UWS low pro black toolbox, Carhartt seat covers,
    you where hooking/unhooking a trailer? if so, you have a short some where (probably on the trailer. i have the oem tow package and have had my 7 pin plug off of the truck (the whole harness) for the last week and have had no problems.
     
  3. Dec 28, 2011 at 10:36 PM
    #3
    totmacher

    totmacher [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Member:
    #22430
    Messages:
    1,724
    Gender:
    Male
    First Name:
    Daniel
    TN (memphis-ish)
    Vehicle:
    '15 TRD OR with duck tape and zip ties
    lifted, removed, relocated, and/or painted some stuff
    yup, wires on the trailer had shorted. It just seemed really strange to me that between the 2 fuse panels there are a few fuses for "trailer ___" and various lights but none of those blew. I would've never guessed an IGN fuse. Only found it b/c I started going row by row checking every fuse.

    After just checking the fuses that I thought it should have been but before looking at every fuse, I googled and found where some people (mostly 4runners) had had problems with not being able to shift of out Park too and I didn't like the answers people were giving.

    So thought I'd put this post up just in case it can save someone from going to the dealer thinking some sensor, switch, relay, linkage, etc was bad.
     
  4. Feb 9, 2013 at 4:05 PM
    #4
    newfieby

    newfieby New Member

    Joined:
    Feb 1, 2013
    Member:
    #96619
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    brampton ontario
    Vehicle:
    TRD SPORT
    hello i have the same no turn signals wont shift out of park the dealer told me they would have to change the wiring harness because their a short in the harness from the trailer hitch it is a long wait 2 months for the part
    no truck no Ice fishing :(
     
To Top