1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

no windshield washer harness?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by regcab4x4, Apr 2, 2010.

  1. Apr 2, 2010 at 2:25 PM
    #1
    regcab4x4

    regcab4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Member:
    #33185
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Philadelphia
    Vehicle:
    2010 reg cab 4x4
    I just tried calling the dealer but couldn't get through and i searched the topic with no luck so......

    My new tacoma has a full tank of bug wash fluid (courtesy of dealer) but it wouldn't squirt... I noticed that at the base of the washer fluid reservoir is a harness jack however there is NO corresponding harness to plug into it in order for it to work.

    Is the windshield washer NOT standard equipment or did toyota somehow forget to wire it???

    thanks.
     
  2. Apr 4, 2010 at 10:36 AM
    #2
    regcab4x4

    regcab4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Member:
    #33185
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Philadelphia
    Vehicle:
    2010 reg cab 4x4
    So did anyone out there not have a windshield washer installed or wired when they bought their 2nd gen?
    Could it be an option? I can't find any info on this.
    This seems stupid but WTF kind of vehicle doesn't come with a windshield washer?

    Been driving through Florida with a yellow bug-guts covered windshield and I'm sick of washing it by hand. About to rig a squirtgun to a fishing line trigger pull and tape it to the hood, i swear... Will be a great write up.
     
  3. Apr 4, 2010 at 12:48 PM
    #3
    Fortech

    Fortech Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Member:
    #5636
    Messages:
    880
    Gender:
    Male
    CANADA
    Vehicle:
    2005 Toyota Tacoma TRD OR
    Bilstein 5100's, rear TSB, Firestone bags
    It should be there. Info suggests that all Tacoma's share the same wiring harness so I doubt they forgot it.

    Use a 10mm wrench and remove the two bolts so you can remove the reservoir. I bet the plug may have fell down behind there somewhere.
     
  4. Apr 5, 2010 at 10:11 AM
    #4
    regcab4x4

    regcab4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Member:
    #33185
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Philadelphia
    Vehicle:
    2010 reg cab 4x4
    Yeah that's the odd thing... I removed the whole reservoire and there is nothing even close to it as far as a harness goes, I'll check again just to make sure.
     
  5. Apr 5, 2010 at 10:45 AM
    #5
    regcab4x4

    regcab4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Member:
    #33185
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Philadelphia
    Vehicle:
    2010 reg cab 4x4
    That would be awesome... I'll try to take pic to compare. Thanks.
     
  6. Apr 5, 2010 at 10:51 AM
    #6
    regcab4x4

    regcab4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Member:
    #33185
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Philadelphia
    Vehicle:
    2010 reg cab 4x4
    Found it!!!! Thanks!!! It was wrapped around the front of the horn's wires haha.
    problem solved, bugs gone :)
     
  7. Apr 5, 2010 at 1:04 PM
    #7
    phoneguy44

    phoneguy44 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Member:
    #31423
    Messages:
    225
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dennis
    Oxford, Alabama
    Vehicle:
    06 4x4 Double Cab
    Now thats freakin service with a smile there phantom !
     
  8. Apr 5, 2010 at 1:10 PM
    #8
    Isthatahemi

    Isthatahemi Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Member:
    #16582
    Messages:
    1,160
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    TRD OFF ROAD
    BFG AT's, Weathertechs, Hoppy's brake controller.
    Another question.... Is there no low washer fluid light on these trucks?
     
  9. Apr 5, 2010 at 1:30 PM
    #9
    Fortech

    Fortech Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Member:
    #5636
    Messages:
    880
    Gender:
    Male
    CANADA
    Vehicle:
    2005 Toyota Tacoma TRD OR
    Bilstein 5100's, rear TSB, Firestone bags
    I don't think there is one on my 2005. My '98 had one though.
     
  10. Apr 5, 2010 at 2:00 PM
    #10
    EricT

    EricT Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Member:
    #17887
    Messages:
    519
    Gender:
    Male
    Arizona
    Vehicle:
    '09 4x4 shortbed TRD Sport
    I ran my fluid dry, didn't get a light. Dunno if there is a sensor in there or not.
     
  11. Apr 5, 2010 at 2:14 PM
    #11
    Viet2100

    Viet2100 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1930
    Messages:
    2,520
    Gender:
    Male
    First Name:
    Viet
    Delray Beach, FL
    Vehicle:
    2007 Infiniti G35S
    No light or sensor.
     
  12. Apr 5, 2010 at 2:16 PM
    #12
    Isthatahemi

    Isthatahemi Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Member:
    #16582
    Messages:
    1,160
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    TRD OFF ROAD
    BFG AT's, Weathertechs, Hoppy's brake controller.
    I'm a little disappointed to hear this.....I thought all vehicles came with this?
     
To Top