1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Noise from A/C while recirculating interior air

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by eordonez, Nov 9, 2011.

  1. Nov 9, 2011 at 5:42 PM
    #1
    eordonez

    eordonez [OP] Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,341
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    Good Evening folks, This morning my truck started to do a strange noise while the A/C recirculating button is on, its a constant popping noise, i took out the glove box and i saw that the two lids that close the exterior air flow are making the noise, anyone had this same issue?
     
  2. Nov 9, 2011 at 5:55 PM
    #2
    eordonez

    eordonez [OP] Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,341
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    [​IMG][​IMG]

    http://youtu.be/EsXBRdVrHfo

    <iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/EsXBRdVrHfo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

    A video, bad one, sorry for the quality and darkness, just wanted you to hear what im talking about


    i cant make the friggin video appear LOL
     
  3. Nov 9, 2011 at 6:04 PM
    #3
    Roneyj

    Roneyj Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Member:
    #62868
    Messages:
    48
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Chandler, AZ
    Vehicle:
    06 Tacoma/05 4Runner
    Mine is doing the exact same thing. Stops just as soon as I hit the recirculation button to outside air. Let me know if you find the solution. I have a new born at home and won't have time to work on it for a while.
     
  4. Nov 9, 2011 at 6:05 PM
    #4
    eordonez

    eordonez [OP] Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,341
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    Will do!, My warranty expired last march, so Murphy law says things will stop working now LOL
     
  5. Nov 9, 2011 at 7:11 PM
    #5
    eordonez

    eordonez [OP] Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,341
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    I took out the plastic piece between the windshield and hood. The dampers don't seem to end to close, as if the electric motor that closes them just want to keep closing them... damn it...
     
  6. Nov 9, 2011 at 7:19 PM
    #6
    j4x4ar3

    j4x4ar3 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2008
    Member:
    #4725
    Messages:
    416
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jay
    Austin, TX
    Vehicle:
    05 DC 4x4 - TRD Off Road - White
    Round Step Bars, Bed Mat, Cargo Bars w/Thules ski and bike attachments, JVC MP3 Head Unit, TRD Cat Back Exhaust, roadmaster active rear suspension, more when $$$ allows
    Mine is just the opposite. It works ONLY on recirculate.. unless it's cold outside. If It's hot out or I'm running the heater using outside air I get the popping noise. I've traced it to the white synthetic plastic arm that controls the door. It appears that the gears (also synthetic plastic) that move the arm have fatigued and when it's hot around them the plastic gives way and the gears slip. When it's cold there's no problem as the plastic isn't as soft. Looked into fixing it and the whole unit would have to be replaced at a cost of over $1000 just for the parts. Maybe I can find a junk yard and pull it myself.
     
  7. Nov 9, 2011 at 7:29 PM
    #7
    eordonez

    eordonez [OP] Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,341
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
  8. Nov 10, 2011 at 7:04 PM
    #8
    eordonez

    eordonez [OP] Living vicariously through mjp2

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Member:
    #5340
    Messages:
    8,341
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ed
    Chihuahua, Mexico
    Vehicle:
    TRD Sport Dcab 4x2 Black Sand Pearl
    OEM All Weather Mats, wheel locks, Toyota Silver Tube steps.....
    no inputs?
     
  9. Apr 17, 2012 at 10:56 PM
    #9
    1SolidTaco

    1SolidTaco Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Member:
    #18796
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    my 2005 tacoma double cab just started making that stupid noise when i turn on the recirculating button on, then it stops when i turn it off.....freakin irritating...have you found exactly what i would need to repair it..parts etc..help me out please
     
  10. Apr 18, 2012 at 4:02 AM
    #10
    tacoma steve

    tacoma steve Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2012
    Member:
    #76500
    Messages:
    154
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    NH
    Vehicle:
    2012 TX Baja
    Mine does the same thing no matter what setting it's on but only on the last quarter turn on the heat control. So I can go 3/4 of the way and no noise once I get to that last 1/4 turn it makes the noise. I also noticed if I disconnect the connector on the passenger side next to center console just under the dash the noise stops. Don't know what that plug does.

    Steve
     
  11. Apr 18, 2012 at 4:02 AM
    #11
    tacoma steve

    tacoma steve Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2012
    Member:
    #76500
    Messages:
    154
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    NH
    Vehicle:
    2012 TX Baja
    Mine does the same thing no matter what setting it's on but only on the last quarter turn on the heat control. So I can go 3/4 of the way and no noise once I get to that last 1/4 turn it makes the noise. I also noticed if I disconnect the connector on the passenger side next to center console just under the dash the noise stops. Don't know what that plug does.

    Steve
     
  12. May 31, 2013 at 5:19 PM
    #12
    Patton

    Patton New Member

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Member:
    #81910
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Mesa, Az
    Vehicle:
    06 4x4
    I'm havin the same problem. Has anyone figured out a fix for it?
     
  13. May 31, 2013 at 5:35 PM
    #13
    Jimmyh

    Jimmyh Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Member:
    #78991
    Messages:
    6,580
    Gender:
    Male
    SC
    Vehicle:
    2012 Prerunner SR5
To Top