1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

O2 Simulator

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by carolinataco, Apr 16, 2010.

  1. Apr 16, 2010 at 11:13 AM
    #1
    carolinataco

    carolinataco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Member:
    #11799
    Messages:
    302
    Gender:
    Male
    So, I have a set of DTLTs in the mail along with the Pipe bomb, BUT no O2 sim... What are my options? Im on a budget and really dont want to pay more than 100 bucks. Any one find any alternatives to the URD sim? Also any tips for the install would be appreciated.

    Thanks!
     
  2. Apr 16, 2010 at 11:59 AM
    #2
    SpaceMonkey

    SpaceMonkey Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Member:
    #15886
    Messages:
    600
    Gender:
    Male
    Houston, Tx
    Vehicle:
    06 PreRunner
    The other alternative is one made by Empire

    http://www.empirepao.com/

    I have one that I am no longer using. It worked fine but towards the end I was getting CEL. I never sent it in for Empire to investigate. I hate to sell it as is to you b/c I don't know if it went bad. I'll contact Empire about it.
     
  3. May 2, 2010 at 2:08 PM
    #3
    Taco_Kid

    Taco_Kid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Member:
    #32807
    Messages:
    64
    Gender:
    Male
    when did you buy this sim? what DTC # came back?
     
  4. May 2, 2010 at 2:17 PM
    #4
    TacoSupreem

    TacoSupreem Dirty Trucker

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Member:
    #27935
    Messages:
    2,419
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hayden
    Kentucky
    Vehicle:
    2013 MGM DCSB 4x4 Sport
    If you ordered your headers threw urd you should have got the o2 sim with them for $75. You NEED the o2 sim otherwise your truck's performance will be bad.
     
  5. May 2, 2010 at 7:49 PM
    #5
    rossk35

    rossk35 Do Work Son!

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Member:
    #15197
    Messages:
    945
    Gender:
    Male
    hawaii
    Vehicle:
    07 TRD Sport Supercharged
    TRD S/C/TRD Intake/TRD Boost Gauge/DT Headers/OEM TL/ZKW retro/Pioneer DVD w/Ipod/Magnaflow/20% Tint/BHLM/JL 10" sub, JL VR components, JL 450/4 amp/Helwig Sway bar/Viper 791/ 18" limited 4runner rims
    it runs fine without the sim. You will just have to look at the check engine light on.
     
  6. May 28, 2010 at 1:10 PM
    #6
    BREAK

    BREAK Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Member:
    #31152
    Messages:
    58
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Washington
    Vehicle:
    2016 TRDOR LB
    BFG KO2 265/75R16 Icon Dynamics 2.0 Front Coilovers and rear shocks. Rear AAL
    Mine headers got shipped without the o2 sim and i can tell that its not running as good as it should and the damn light is anoying but hopefully the sim should be here soon.
     
  7. Jun 4, 2010 at 11:29 PM
    #7
    BREAK

    BREAK Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Member:
    #31152
    Messages:
    58
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Washington
    Vehicle:
    2016 TRDOR LB
    BFG KO2 265/75R16 Icon Dynamics 2.0 Front Coilovers and rear shocks. Rear AAL
    Got my sim. Easy install.......i think.. The cel is still on though, i hooked it up to the o2 sensors between where the two cats were. Id didnt see any other sensors other than the ones straight off the headers. Does anyone know if this is right?
     
  8. Jun 8, 2010 at 11:21 AM
    #8
    Taco_Kid

    Taco_Kid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Member:
    #32807
    Messages:
    64
    Gender:
    Male
    where did you get the sim from? after sim install did you clear the DTC's ?

    the front O2 AFR sensor(s) cannot be sim'd. the AFR sensors would be located between head and 1st cat.
     
  9. Jun 11, 2010 at 8:18 PM
    #9
    Supermatata

    Supermatata Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Member:
    #17186
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Flagstaff, AZ
    Vehicle:
    05 taco x
    BLHM, roof painted black, satoshi grill, TC UCA, fox remote resv. shocks all around, KNN CAI, DTLTH, URD MAF cal., URD O2 sim.
    i have DTLTH on mine with the 02 sims, and from what i know, the only thing that it does it keep your truck from throwing the check engine light on. but if you dont mind the check engine light on then dont worry about it. i highly suggest the MAF calibrator as well, it is the shiznit!!
     
To Top