1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Occasional misfire under load and hard starting during hot summer days...

Discussion in 'Technical Chat' started by spdracer71, Mar 1, 2013.

  1. Mar 1, 2013 at 8:45 AM
    #1
    spdracer71

    spdracer71 [OP] Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Member:
    #42957
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    First Name:
    Donny
    Raleigh, NC
    Vehicle:
    Tacoma 2.4L
    1996 Toyota Tacoma 2.4L 4CYL with 248,000

    New plugs (denso) wires
    New distributor cap
    New fuel pump
    New air filter

    I have been having this issue for a while now... Under load at higher RPM's (most of the time on interstate above 55 mph) I have an occasional misfire. Sometimes it's several misfires with in a few seconds of each other...other times it's just one and done and like today there wasn't any issues at all... I did notice a crack in my exhaust manifolds...could this be causing any issues?? Can I repair OR should I replace?? OEM or aftermarket??

    During the hottest of summer days after running earnings/city driving if I turn off the motor it is very hard to start compared to cold starts or all winter starting
     
To Top