1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

oem camera issues!!

Discussion in 'Audio & Video' started by WhiteTacoma09, Apr 25, 2013.

  1. Apr 25, 2013 at 3:37 PM
    #1
    WhiteTacoma09

    WhiteTacoma09 [OP] Faketannydeluxe

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63380
    Messages:
    477
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    summerville, sc
    Vehicle:
    09 Prerunner access cab
    ZXE Headlights Drop in k&n filter Kobalt slim toolbox Tinted 17" FJ trail edition wheels OEM foglights 265/70/17 BFGs AVS vent visors Pioneer AVH-X1500DVD
    hello all, i just installed my pioneer avh-x1500dvd. i have a 09 prerunner with camera in tailgate and all oem wiring. i ran my rca cable from deck to the black & red cables under coin tray as per other post. i ran my reverse signal cable to the other red cable. when i shift into reverse the screen goes into rear camera mode and back out of it when not in reverse. but i get no image, no fuzz, snow or anything. i am not sure if camera is getting its power. it should if its all factory ran. or am i missing something, do i have to get the 12v. to the camera. thanks in advance. tried to research all before posting. - - curt
     
  2. Apr 25, 2013 at 8:40 PM
    #2
    WhiteTacoma09

    WhiteTacoma09 [OP] Faketannydeluxe

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63380
    Messages:
    477
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    summerville, sc
    Vehicle:
    09 Prerunner access cab
    ZXE Headlights Drop in k&n filter Kobalt slim toolbox Tinted 17" FJ trail edition wheels OEM foglights 265/70/17 BFGs AVS vent visors Pioneer AVH-X1500DVD
    i have 12v power at the rear camera on the black wire, blue is ground and I've tried the red and white for video and still get nothing. are my + - cables correct? should it be red + black -. I've heard both options so far.
     
  3. Apr 26, 2013 at 10:47 AM
    #3
    WhiteTacoma09

    WhiteTacoma09 [OP] Faketannydeluxe

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63380
    Messages:
    477
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    summerville, sc
    Vehicle:
    09 Prerunner access cab
    ZXE Headlights Drop in k&n filter Kobalt slim toolbox Tinted 17" FJ trail edition wheels OEM foglights 265/70/17 BFGs AVS vent visors Pioneer AVH-X1500DVD
    so the red & white lines are video + -. blue is grounded, now I'm hearing that the camera gets 6v on the black line. where do i get 6v from. this is a prewired truck. i pulled down the headliner plug and i have the 2 video lines as well as a bunch more. no blue? its probably already grounded off somewhere, which line supplies it the 6v?
     
  4. Apr 27, 2013 at 8:06 PM
    #4
    WhiteTacoma09

    WhiteTacoma09 [OP] Faketannydeluxe

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63380
    Messages:
    477
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    summerville, sc
    Vehicle:
    09 Prerunner access cab
    ZXE Headlights Drop in k&n filter Kobalt slim toolbox Tinted 17" FJ trail edition wheels OEM foglights 265/70/17 BFGs AVS vent visors Pioneer AVH-X1500DVD
    [​IMG]

    schematic i quickly drew up with all the information I've been gathering. for those who have theirs working does this look correct? thanks [​IMG]
     
  5. May 2, 2013 at 1:20 PM
    #5
    WhiteTacoma09

    WhiteTacoma09 [OP] Faketannydeluxe

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63380
    Messages:
    477
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curt
    summerville, sc
    Vehicle:
    09 Prerunner access cab
    ZXE Headlights Drop in k&n filter Kobalt slim toolbox Tinted 17" FJ trail edition wheels OEM foglights 265/70/17 BFGs AVS vent visors Pioneer AVH-X1500DVD
    now i have info that blue is 12v.? i give up. (just a regular rear mirror btw)
     
  6. Nov 18, 2013 at 8:41 PM
    #6
    Eatshots

    Eatshots Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Member:
    #116402
    Messages:
    62
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    Arizona
    Vehicle:
    06 TRD
    Could I see a pic of it installed? I am thinking of getting it and waswondering what it looks like.
     
To Top