1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

oil change light help!!!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by keithlandrum, Mar 16, 2010.

  1. Mar 16, 2010 at 6:23 PM
    #1
    keithlandrum

    keithlandrum [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Member:
    #24178
    Messages:
    100
    Gender:
    Male
    First Name:
    Keith
    Saraland Alabama
    Vehicle:
    2010 chevrolet Z71 4x4
    tint, hid headlights,
    i just had my oil changed over the weekend at the dealership and they didn't reset it so now my oil change light still blinks when i crank it up which i did change it before the 5000 mile service about 400 miles before it was due im just wondering how do you reset it without dealing with the dealer??? thanks for the help
     
  2. Mar 16, 2010 at 6:23 PM
    #2
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,214
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    Read your manual.
     
  3. Mar 16, 2010 at 6:25 PM
    #3
    tcBob

    tcBob Gringo Bandito Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    8,559
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
  4. Mar 16, 2010 at 6:25 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    104,108
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    With the Key in the ignition and "Off", press and hold the ODO reset button. Then, While holding the button down, turn the key to the "On" position. Not the "Accs" postion, but to the On. Wait until the ODO reads "00000", and its reset.
     
  5. Mar 16, 2010 at 6:27 PM
    #5
    rjreynolds

    rjreynolds Active Member

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Member:
    #33192
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2wd 2.7l
    hold down the odometer trip reset lever for 15 seconds with ignition on, then start your engine. that worked for me.
     
  6. Mar 16, 2010 at 6:29 PM
    #6
    NWtacoma

    NWtacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18142
    Messages:
    1,689
    Gender:
    Male
    Kent,WA
    Vehicle:
    2011 TRD Sport 4x4
    265/70/17 bfg AT
    do that, you will see ------ and it will count down then you will see 0000000 then you're done.
     
  7. Mar 16, 2010 at 6:32 PM
    #7
    keithlandrum

    keithlandrum [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Member:
    #24178
    Messages:
    100
    Gender:
    Male
    First Name:
    Keith
    Saraland Alabama
    Vehicle:
    2010 chevrolet Z71 4x4
    tint, hid headlights,
    ok thanks for the help!!
     
To Top