1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

OME Suspension Squeaking

Discussion in 'Suspension' started by Blake, Oct 13, 2010.

  1. Oct 13, 2010 at 4:38 AM
    #1
    Blake

    Blake [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Member:
    #44074
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    Knoxville, TN
    Vehicle:
    2010 Doublecab TRD Offroad Supercharged
    OME Heavy Kit TRD Supercharger Borla Catback Exhaust
    Stupid question, I know...but my OME suspension squeaks a little bit at low speeds. I've had it since February. I'm assuming that's normal because of the stiffer components. Anything I should be concerned about? Thanks.
     
  2. Oct 13, 2010 at 11:43 PM
    #2
    OZ-T

    OZ-T Quite an experience to live in fear , isn't it ?

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Member:
    #27584
    Messages:
    38,701
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter North
    British Columbia
    Vehicle:
    Mag Grey 09 Trd Sport DCLB 4x4
    OME 885x , OME shocks and Dakars , Wheelers SuperBumps front and rear , 275/70/17 Hankook ATm , OEM bed mat , Weathertech digifit floor liners , Weathertech in-channel vents , headache rack , Leer 100RCC commercial canopy , TRD bedside decals removed , Devil Horns by Andres , HomerTaco Satoshi
    All of it , or the rear leaf pack ?
     
  3. Oct 14, 2010 at 5:02 AM
    #3
    Blake

    Blake [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Member:
    #44074
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    Knoxville, TN
    Vehicle:
    2010 Doublecab TRD Offroad Supercharged
    OME Heavy Kit TRD Supercharger Borla Catback Exhaust
    Good question, and I'm not sure. All I know is I hear it at slow speeds...like a spring compressing...so I can't say for sure if it's the coils or the leafs...I guess that would be a good thing to know.

    Blake
     
  4. Oct 14, 2010 at 7:39 AM
    #4
    gobias

    gobias as in Gobias some coffee

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Member:
    #33825
    Messages:
    295
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    02 Dbl TRD
    My OME setup squeaked a bit a month or so ago. Suddenly stopped and it's been fine ever since. *Shrug*
     
  5. Oct 14, 2010 at 9:23 AM
    #5
    jr114

    jr114 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Member:
    #26147
    Messages:
    1,176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    SoCal
    Vehicle:
    Truck
    Icon Ext travel CO, Icon tubular uniball UCAs, Maxtrac Spindles, Icon RR rear w 2"aal.
    take a peek at the front end where the shock is close to the sway bar. see if they are touching. that could be one thing causing the squeak from the front end. if not try some lube in between the leaf if its coming from the rear.
     
To Top