1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

p0051 code fixed...

Discussion in 'Performance and Tuning' started by HOSS454, Sep 4, 2009.

  1. Sep 4, 2009 at 10:46 AM
    #1
    HOSS454

    HOSS454 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Member:
    #9699
    Messages:
    103
    Gender:
    Male
    Pukalani
    Vehicle:
    08 Sport
    Bolt ons here and there
    woohoo! i just fixed my p0051 cel code. it says its in bank 2 sensor 1 but it i replaced the sensor on the other side. bank 2 is on the passenger side but i replaced it on the driver side and like magic. just wanted to let you all know that if you guys ever get the p0051 code, it is not the passenger side, its the driver side.

    aloha friday everyone
     
  2. Sep 4, 2009 at 11:52 AM
    #2
    XrunnIT

    XrunnIT Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Member:
    #7770
    Messages:
    849
    Gender:
    Male
    Austin, TX
    Vehicle:
    1GR-GZE X-Runner
    Built Motor by LC Engineering Boosted by TRD
    Bank 1 is passenger side, and Bank 2 is driver side.

    Bank 1 is assigned based on cylinder 1.

    Firing order

    Cab
    5-6
    3-4
    1-2
    Grille
     
  3. Sep 4, 2009 at 10:08 PM
    #3
    HOSS454

    HOSS454 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Member:
    #9699
    Messages:
    103
    Gender:
    Male
    Pukalani
    Vehicle:
    08 Sport
    Bolt ons here and there
    thanx xrunnit... i am a chevy guy and thought it would have been the same as a chevy. i guess its a japanese engine and japanese read backwards, so i guess it kinda makes sense. thanks again.
     
  4. Dec 6, 2010 at 6:17 PM
    #4
    TacoBoss05

    TacoBoss05 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Member:
    #26978
    Messages:
    46
    Gender:
    Male
    First Name:
    Julio
    Fayetteville,GA
    Vehicle:
    PreRunner SR5 Six speed
    Ipod converter on stock head unit, detachable fiberglass bedcover
    what if you have DTLT's, that was the first code that appeared when installed, could changing the sensor fix it? or will I have to get a 02 sim
     
  5. Dec 6, 2010 at 6:23 PM
    #5
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,804
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    There is no simulator for sensor 1.
     
  6. Dec 8, 2010 at 11:49 AM
    #6
    Gadget@URD

    Gadget@URD Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Member:
    #9183
    Messages:
    663
    Southern Maryland USA
    Vehicle:
    URD Supercharged XRunner
    It is not to uncommon to damage the front sensors when installing the Long Tube Headers.

    We see about 1 out of 10 customers having a failed front sensor right after the installation.

    URD Keeps those sensors in stock and can ship them right out in case a customer has this problem.

    Gadget
     
  7. Dec 10, 2010 at 1:48 PM
    #7
    TacoBoss05

    TacoBoss05 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Member:
    #26978
    Messages:
    46
    Gender:
    Male
    First Name:
    Julio
    Fayetteville,GA
    Vehicle:
    PreRunner SR5 Six speed
    Ipod converter on stock head unit, detachable fiberglass bedcover
To Top