1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

PA Speaker isnt loud at all...

Discussion in 'Audio & Video' started by bayoubengal, Oct 31, 2011.

  1. bayoubengal

    bayoubengal [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Member:
    #47437
    Messages:
    51
    Gender:
    Male
    I have a Cobra LTD 29 CB radio and the power horn PA speaker from radio shack. i went to install the pa speaker yesterday and the CB radio seems to not put out enough power for the speaker beacuse its not loud at all. Ive searched around and some members are using the same speaker and say its loud as hell. Does anyone know why it would work for them and not for me? Ive looked into an amp but dont wanna spend that kind of money. Any help is appreciated thanks.
     
  2. bayoubengal

    bayoubengal [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Member:
    #47437
    Messages:
    51
    Gender:
    Male
    bump someones gotta know something about this
     
  3. bayoubengal

    bayoubengal [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Member:
    #47437
    Messages:
    51
    Gender:
    Male
  4. bendbolden

    bendbolden Come and take them.

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Member:
    #42009
    Messages:
    611
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Moscow, TN
    Vehicle:
    07 FJ Cruiser
    None but soon......
    I don't know the specs but I can't imagine the radio putting out enough power to the PA to be that loud. Maybe the others are running a powered speaker?? Loud is objective sometimes. I'll see if I can't dig some more up.
     
  5. bendbolden

    bendbolden Come and take them.

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Member:
    #42009
    Messages:
    611
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Moscow, TN
    Vehicle:
    07 FJ Cruiser
    None but soon......
    Is this the PA speaker you bought? If so the impedance is correct on it but it says 50w RMS. You are only putting 4 watts into it from the CB. 4 watts will give you some sound but I don't know how much or how loud it will get. Looks like the "dynamike" control on your cb controls the PA volume so make sure that is up. Other than that I would look for some type of amplifier or powered PA horn.
     
  6. rwalker

    rwalker Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Member:
    #56605
    Messages:
    167
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rian
    Portland
    Vehicle:
    Tacoma Baja TX
    I had a setup like this in a previous truck. I ended up buying a 50w amp for 75$ and that boosted the sound ALOT.
    It could be a defective speaker also.
     
  7. bayoubengal

    bayoubengal [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Member:
    #47437
    Messages:
    51
    Gender:
    Male
    Yeah thats the speaker i have. thanks for the info, im returning the speaker today to see if i cant find a powered speaker of some sort. if not i think ill have to hold off until i can get a small amp of some sort.
     
  8. HammerHead

    HammerHead Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2011
    Member:
    #64493
    Messages:
    921
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    Georgia
    Vehicle:
    04 TRD OffRoad PreRunner SR5 DC
    I haven't looked, but you would think they would have those PA's with the amp built in.
     
To Top