1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Pac-Audio SWI-PS question

Discussion in 'Audio & Video' started by WTtoolman, Nov 18, 2010.

  1. Nov 18, 2010 at 11:10 PM
    #1
    WTtoolman

    WTtoolman [OP] Facial bones colapse as I crack your skull in half

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Member:
    #31585
    Messages:
    806
    Gender:
    Male
    First Name:
    William
    Omaha, NE
    Vehicle:
    2006 Access Cab 4x4 TRD SWB
    5100s at 0, eibachs, 2" toytec AAL,, Moto Metal 951b, BFG A/T
    I have a quick question about the swi-ps. Does the swi-ps unit have to be unplugged from the back of the stereo in order to program? I installed mine today but didn't have enough time to program and I'd rather not have to take everything back apart again just to program it.
     
  2. Nov 18, 2010 at 11:41 PM
    #2
    all.on.black

    all.on.black Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Member:
    #4066
    Messages:
    1,481
    Gender:
    Male
    Auburn, WA
    Vehicle:
    06 Double Cab Sport with a few mods
    It needs to be plugged in to program.
     
  3. Nov 20, 2010 at 7:21 AM
    #3
    Rocketball

    Rocketball If The World Didn't Suck, We'd All Fall Off

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Member:
    #14869
    Messages:
    1,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Westminster, MD
    Vehicle:
    08 Speedway Blue DC Sport 4x4
    Pioneer head unit, PAC steering wheel control modual, Hard wired Sirius radio, Hard wired radar detector, Hella Supertone horns, Blacked out badges, Smoked Tails, BHLM (color matched Speedway Blue), T-Rex Eyelids, Black Powder Coated Billet Grill, Color Matched Engine Cover, Lund in channel vent visors, FJ Cruiser wheels, Leer 100XQ shell, OEM bed mat, Piezo beeper for locking doors, Tinted front side windows, Black Westin bull bar, Aires tube steps, Mini Maglite Mod, D-Cell Maglite Mod, Weathertech Digifit Floor Mats
    Yep, what he ^^^ said. It has to be hooked up to the truck and HU before you can program it.
     
  4. Nov 20, 2010 at 3:41 PM
    #4
    WTtoolman

    WTtoolman [OP] Facial bones colapse as I crack your skull in half

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Member:
    #31585
    Messages:
    806
    Gender:
    Male
    First Name:
    William
    Omaha, NE
    Vehicle:
    2006 Access Cab 4x4 TRD SWB
    5100s at 0, eibachs, 2" toytec AAL,, Moto Metal 951b, BFG A/T
    Sounds good guys! Thanks!
     
  5. Nov 20, 2010 at 3:48 PM
    #5
    spamy

    spamy Truck guy

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Member:
    #39770
    Messages:
    118
    Gender:
    Male
    NorCal
    Vehicle:
    07 4X4 Tacoma Sport SR5 Access Cab
    Huh? Instructions say to program it while its unplugged from the HU, then when complete plug it into the HU.
     
  6. Nov 20, 2010 at 5:37 PM
    #6
    WTtoolman

    WTtoolman [OP] Facial bones colapse as I crack your skull in half

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Member:
    #31585
    Messages:
    806
    Gender:
    Male
    First Name:
    William
    Omaha, NE
    Vehicle:
    2006 Access Cab 4x4 TRD SWB
    5100s at 0, eibachs, 2" toytec AAL,, Moto Metal 951b, BFG A/T
    That's the way I understood the directions but I've never programmed one before.
     
  7. Nov 20, 2010 at 6:24 PM
    #7
    all.on.black

    all.on.black Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Member:
    #4066
    Messages:
    1,481
    Gender:
    Male
    Auburn, WA
    Vehicle:
    06 Double Cab Sport with a few mods
    I don't think it matters if it's plugged in or not. The module isn't getting any signal from the head unit. It only sends out a signal. I programmed mine two years ago and it was plugged in.
     
To Top