1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Pioneer appradio 3

Discussion in 'Audio & Video' started by Chinkhow, Dec 2, 2013.

  1. Dec 3, 2013 at 3:31 PM
    #41
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    12,646
    Gender:
    Male
    Incorrect. BT audio sounds much different than a direct cable due to compression.

    Stream a .wav on a high end system via BT then plug the source directly into via 3.5mm cable and you'll hear the difference.
     
  2. Dec 3, 2013 at 3:33 PM
    #42
    Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    425
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    What I was trying to convey by the same is that the AR2 and the AR3 are the same hardware/software other than you cant do A2DP audio over BT with AR2, but you can with AR3. So somewhere in the firmware for AR3, they allow it, where they do not for AR2.

    Same processor, same screen, same everything else..
     
  3. Dec 3, 2013 at 3:35 PM
    #43
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    12,646
    Gender:
    Male
    Gotcha, sorry for my mistake. And yes you are right, the hardware specs look to be exact same as AR2, which sucks.
     
  4. Dec 3, 2013 at 8:08 PM
    #44
    ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,657
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    I need to go to the store and play with one of these tomorrow. I have an HTC One and hope it works well on this!
     
  5. Dec 3, 2013 at 8:59 PM
    #45
    Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    425
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    This works real well on my friends HTC One and his AR3.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2451980

    I recommend trying it out. no need to buy it unless you want to support the guy, because you don't need the GPS add-on since your phone has GPS.
     
  6. Dec 4, 2013 at 6:16 AM
    #46
    Jstrumpf

    Jstrumpf Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2013
    Member:
    #115143
    Messages:
    113
    Gender:
    Male
    Long Island NY
    Vehicle:
    08-AccessCab-4X4-6in Lift-Rockstars
    Pro-comp 6 in lift Rockstars 35in Nittos Roll Up bed cover Ipod Hookup
    I was looking on pioneers webstie and found a list of apps you can use with AR 3. Does anyone know if you can add your own apps? or only use the apps listed on the website??
     
  7. Dec 4, 2013 at 6:33 AM
    #47
    fau8823

    fau8823 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Member:
    #32771
    Messages:
    271
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    Hampton Roads, VA
    Vehicle:
    2010 Tacoma Sport 4x4
    Tint-20%, Kenwood 2 meter radio, firestik 2 meter antenna on a BAMF tailgate mount, Extang Solid Fold , Pioneer bhs-3500 HU, clazzio leather seats, Scangauge II
    To you guys who have app radio mode in any of your pioneer radios......have you noticed that your forward and back steering wheel controls don't work in app radio mode? Only the volume controls work for me. If I'm outside of app radio mode (pandora or Bluetooth), everything works perfectly. Is this a glitch or did I do something wrong? I have an iPhone 5 with the necessary cables and adapters.

    I have to say, I'm pretty unhappy with the unit I bought (bhs3500). I bought it instead of the app radio because I wanted the DVD/cd capability and the app radio with that feature isn't compatible with our trucks, according to crutchfield.

    To the poster above......you can only use compatible apps listed on pioneers website in app radio mode.
     
    Last edited: Dec 4, 2013
  8. Dec 4, 2013 at 6:42 AM
    #48
    jlleiber

    jlleiber Well-Known Member

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Member:
    #43646
    Messages:
    428
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    Indiana
    Vehicle:
    2009 TRD Sport
    Coming soon!
    Only compatible apps - Unless you jailbreak your iphone or root your android, in which case you can use whatever apps you want
     
  9. Dec 4, 2013 at 6:44 AM
    #49
    jlleiber

    jlleiber Well-Known Member

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Member:
    #43646
    Messages:
    428
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    Indiana
    Vehicle:
    2009 TRD Sport
    Coming soon!
    You may want to ask around on this, I've seen a lot of people say CF tells them the fold down units aren't compatible, but a lot of people have fold down units...May just be a CF thing
     
  10. Dec 4, 2013 at 7:10 AM
    #50
    ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,657
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    Is it me or is that app not even listed in the Google Play store?
     
  11. Dec 4, 2013 at 7:18 AM
    #51
    ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,657
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    Nevermind, you have to download it from his media fire account. I just installed it and will be looking for a display unit to play with later today.
     
  12. Dec 4, 2013 at 9:51 AM
    #52
    fau8823

    fau8823 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Member:
    #32771
    Messages:
    271
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    Hampton Roads, VA
    Vehicle:
    2010 Tacoma Sport 4x4
    Tint-20%, Kenwood 2 meter radio, firestik 2 meter antenna on a BAMF tailgate mount, Extang Solid Fold , Pioneer bhs-3500 HU, clazzio leather seats, Scangauge II
    Well, kinda late now. I've had my stereo for about a month. I guess I'm stuck with it hoping for a better firmware update. And the app radio function is what sucks, IMO. Definitely was expecting better functionality. Makes me appreciate the quality of apple products.
     
  13. Dec 4, 2013 at 10:50 AM
    #53
    Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    425
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    I bet CF is wrong. It is identical except that it has the button on the front for the face to fold down to access the CD/DVD. Otherwise the same connectors on the rear and same hardware otherwise.

    I dont care for DVD/CD and so I didnt want it.

    I have zero issues with the up/down track buttons and volume and mode and call hangup/pickup when in ANY mode. I can be in radio, bluetooth, app mode, pandora, etc. they always work.

    You cannot hit phone pickup and have it bring up a call mode like the stock 2013 headunit. But if someone calls you can hit pickup and it picks up. That's fine with me.
     
  14. Dec 4, 2013 at 10:57 AM
    #54
    Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    425
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    Here's some more food for thought.

    AppRadio3 output power on the USB cable is 500mAh. It uses HDMI to display to the screen and bluetooth to control. It's seamless, but what it means is that your screen on your phone is ON. Your phone uses more power than the AR3 provides. Your phone WILL go down on power while using it and eventually run out of power (long road trips). It also gets really hot having the screen on, apps chugging, GPS running, etc.

    There are hacks I hear about where people run separate cables to try to get 2.1A by soldering wires, etc. you can google it. Also, you can get a hack for Android to disable the screen itself but have the phone still think it is running the screen. It saves a little juice, but still 500mAh isnt enough. You get about 5-6 hours before you have to unplug it and plug it in to a regular charger with the screen off, get back to 100% and then go back at it.

    Doesnt happen on iPhone 5 (my experience), but the iPhone is so limited in comparison, as long as there is no jailbreak for iOS 7 so far.
     
  15. Dec 5, 2013 at 8:18 AM
    #55
    ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,657
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    Interesting. The screen really takes that much juice? I mean the AC wall charger only outputs 1A on my HTC One.
     
  16. Dec 5, 2013 at 8:20 AM
    #56
    ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,657
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    Also, I played with the AppRadio3 yesterday at a local CarToys. There isn't much functionality unless your phone works with it. Problem is, the demo board didn't have the proper cord for my phone.

    Apparently the phone specific cords are VERY expensive. Like, $80 expensive for Android and over $100 for iPhone. Why the hell can't it use a normal USB cord?
     
  17. Dec 5, 2013 at 8:27 AM
    #57
    anders99

    anders99 The Sailing Member

    Joined:
    May 28, 2013
    Member:
    #105101
    Messages:
    1,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matthew
    Niceville, Florida
    Vehicle:
    07 Base 4cyl 4x4
    Halo Led Headlights Led Taillights 3'' toytech spacer lift on front end Toytec AAL on rear AFE cold air intake Pioneer Appradio 2
    I drove across country using music, maps, and dash command streamed through my phone and my AR2 and my phone never dipped below 100% the whole time
     
  18. Dec 5, 2013 at 8:42 AM
    #58
    Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    425
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    HTC One?
    And you were in AppMode so the screen for your HTC One was on the whole time then. Not bluetooth streaming.
     
  19. Dec 5, 2013 at 8:43 AM
    #59
    Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    425
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    It uses HDMI to display the video. Android you can get a cheap MHL adapter and a HDMI cable (standard) plugged in to the headunit and be running for quite cheap. look on newegg or monoprice

    For iPhone you need a lightning cable and the apple hdmi adapter, as well as pioneer cable, so the whole thing is over $100 unfortunately.
     
  20. Dec 5, 2013 at 8:43 AM
    #60
    anders99

    anders99 The Sailing Member

    Joined:
    May 28, 2013
    Member:
    #105101
    Messages:
    1,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matthew
    Niceville, Florida
    Vehicle:
    07 Base 4cyl 4x4
    Halo Led Headlights Led Taillights 3'' toytech spacer lift on front end Toytec AAL on rear AFE cold air intake Pioneer Appradio 2
    iPhone 4. plugged into the head unit and bluetooth for calls
     
To Top