1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Pioneer AVH-4200 video hosed up

Discussion in 'Audio & Video' started by hoeflich, Jul 27, 2010.

  1. Jul 27, 2010 at 2:46 PM
    #1
    hoeflich

    hoeflich [OP] Its all mod on the inside

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5772
    Messages:
    302
    Gender:
    Male
    florida
    Vehicle:
    96 3.4L 4X4
    Stuff
    Gentleman,

    I just installed a Pioneer AVH-4200, and everything works great, but...my dvd player keeps skipping. Im not off roading with it or anything like that. In fact, I've been parked in my driveway, and it will skip video/audio like every 5 seconds. Any advice, or similar results people are having with these?
     
  2. Jul 27, 2010 at 2:48 PM
    #2
    AndrewFalk

    AndrewFalk Science!

    Joined:
    May 8, 2010
    Member:
    #36740
    Messages:
    2,053
    Gender:
    Male
    The North East
    Vehicle:
    2010 5 speed 5 lug
    :)
    I installed mine well over a month ago, and haven't had any issues with it at all. I would try checking all your electrical connections in back of the unit. Or try multiple DVD's to make sure the DVD itself wasn't causing the issue.
     
  3. Jul 27, 2010 at 2:48 PM
    #3
    VooDoo

    VooDoo More Cowbell!

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Member:
    #27044
    Messages:
    2,331
    Gender:
    Male
    First Name:
    Carter Ivey
    Baton Rouge, LA/ Starkville, MS
    Vehicle:
    '06 DC LB PreRunner
    have you tried different dvds?? I might be a scratched dvd :confused:
     
  4. Jul 27, 2010 at 3:20 PM
    #4
    hoeflich

    hoeflich [OP] Its all mod on the inside

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5772
    Messages:
    302
    Gender:
    Male
    florida
    Vehicle:
    96 3.4L 4X4
    Stuff
    Yeah, I tried some new dvd's, still skips every four seconds or so. Appreciate the feedback gentleman.
     
  5. Jul 27, 2010 at 3:29 PM
    #5
    rhodehard09

    rhodehard09 sometimes nonsense is the only sense someone has

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Member:
    #22964
    Messages:
    3,485
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    tampa, fl
    Vehicle:
    09 TRD Off Road 4x4 doublecab
    3" lift, allpro u-bolt flip kit,285/75/16 km2s, hella hid lights, hid conversions for headlights and foglights, led everything, debadged, 9145 reverse light bulbs, black tail lights, black headlight mod,trail-gear rock sliders, dynomax ultra flo muffler,satoshi with custom woven stainless grill,hella 100watt floods in grill, pioneer 4100 in dash dvd player, pioneer 800watt 4 channel amp, pioneer 4way 6x9s, pioneer 4 way 6.5s, 2 rockford p3 10's,rockford power 500.1 mono amp w/bass knob, 7 pin relocated, highlift and mount in bed, diff breather mod, led bed lights, secondary air filter removed,t-rex eyelids, mefab bumper bar, muddy under carriage
    yeah when i bought my 4100 i read alot of reviews . some said they had problems some didn't. iv'e had no problems with mine at all even while offroading. it sounds like you might have to use the warranty.(i know it sucks)
     
  6. Jul 27, 2010 at 4:43 PM
    #6
    AndrewFalk

    AndrewFalk Science!

    Joined:
    May 8, 2010
    Member:
    #36740
    Messages:
    2,053
    Gender:
    Male
    The North East
    Vehicle:
    2010 5 speed 5 lug
    :)
    If you did the install yourself, then you should know how to take the dash apart. I would just double check and make sure all the connections are solid before using the warranty. :)

    I hope you get it working. It is an awesome unit.
     
To Top