1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Pioneer menu Help!?

Discussion in 'Audio & Video' started by bradu81, Nov 8, 2010.

  1. Nov 8, 2010 at 11:15 PM
    #1
    bradu81

    bradu81 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11595
    Messages:
    117
    Gender:
    Male
    N. California
    Vehicle:
    Silver Dbl Cab 4x4
    Hi there, looking for some advice from anyone willing to chime in. Just installed a pioneer deck to my 2nd gen...this one...

    http://www.amazon.com/Pioneer-AVH-P3200BT-Dash-Multimedia-Receiver/dp/B00385I7TU

    and i added this bypass that i got on ebay.

    http://cgi.ebay.com/PIONEER-VIDEO-B...ultDomain_0&hash=item255e412029#ht_617wt_1139

    My problem is that while i get the dvd player to work with the car in drive i cannot get the menu screen to work. Holding down the menu button is supposed to give me access to other options but whenever i do that the screen reads "option not available while driving." This is in park.

    Just for some info, the bypass has 3 wires. 1 goes to the chassis ground.
    2 goes to the parking break and 3 goes to the power antenna...which is n/a

    Thanks for your help.
     
  2. Nov 8, 2010 at 11:56 PM
    #2
    justin144

    justin144 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Member:
    #44266
    Messages:
    153
    Gender:
    Male
    First Name:
    justin
    Las Cruces, New Mexico
    Vehicle:
    2011 Taco 4X4 Dbl cab Long Bed
    Not too sure about this but if you cant figure it out, try grounding the parking brake wire coming from the deck. This will bypass the parking brake deal as well, and will tell you if your problem is in the bypass thing that you bought. and no, you actually didn't need to buy that bypass thing.
     
  3. Nov 9, 2010 at 12:07 AM
    #3
    bradu81

    bradu81 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11595
    Messages:
    117
    Gender:
    Male
    N. California
    Vehicle:
    Silver Dbl Cab 4x4
    [QUOTE and no, you actually didn't need to buy that bypass thing.[/QUOTE]

    I know...first stereo install...as i was sorting out wires i was wondering why i bought that realized that it was pretty extraneous... oh well, somebody got a free 10 bucks.
    thanks for the advice. will try tomorrow.
     
  4. Nov 9, 2010 at 12:22 AM
    #4
    justin144

    justin144 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Member:
    #44266
    Messages:
    153
    Gender:
    Male
    First Name:
    justin
    Las Cruces, New Mexico
    Vehicle:
    2011 Taco 4X4 Dbl cab Long Bed
    yep, let me know how it goes. if it still doesn't work with the parking brake wire grounded, maybe the deck is defected? and from my understanding, you couldn't get to the other menus even when the truck is in park? either way, double check all your connections.
     
  5. Nov 9, 2010 at 7:05 PM
    #5
    bradu81

    bradu81 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Member:
    #11595
    Messages:
    117
    Gender:
    Male
    N. California
    Vehicle:
    Silver Dbl Cab 4x4
    Hi justin, thanks for your help. Got it working. Originally had it connected to the ebay bypass and the ground...so had all three crimped together. tried just the ground and it still wouldn't work and then tried connecting it to just the bypass and it worked....go figure. not sure why though. What is in the ebay bypass anyways? is it bad that the stereo is not connected to the factory "ground" (black wire) and just connected to the bypass thing? so now i have the cable that is going to the chassis ground just going into the bypass and the ground cable from the factory harness has been crimped...is this ok?
    sorry for all the questions...newbie here...as if you couldn't tell. lol
    thanks!!
     
To Top