1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Pioneer p4300 thoughts/questions??

Discussion in 'Audio & Video' started by Brandon###, Apr 26, 2011.

  1. Apr 26, 2011 at 6:34 AM
    #1
    Brandon###

    Brandon### [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Member:
    #36105
    Messages:
    798
    Gender:
    Male
    I've had my p4300 installed for about a week now. To be honest I'm not sure that I like it.

    The screen is almost impossible to see in daylight (and I have 5% tint all the way around). Does anyone else have this issue?

    Also I put a picture as a background image, but when I try to play a movie the video doesn't play, it just has audio along with the background pic. Any ideas on what I did wrong?

    I'm also not liking the crap all over the screen. It seems crowded by all of the options and "buttons". Is there anyway to clean it up? I can hide the search and settings button, but I want to hide everything else.
     
  2. Apr 26, 2011 at 7:28 AM
    #2
    fishntaco

    fishntaco Well-Known Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Member:
    #32523
    Messages:
    302
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Mobile Al
    Vehicle:
    08 Silver Streak DCLB Prerunner Sport
    For your screen, do you have the brightness up? And i'm not positive about this, but i think you can tilt the screen so that might help.

    What source are you trying to play a movie from? If its an ipod, you have to have the pioneer cable to play movies and videos.

    As for clutter on the screen, there is a little arrow in the top right hand corner of the screen that if you press it should clean some of it up.
     
  3. Apr 26, 2011 at 7:45 AM
    #3
    Brandon###

    Brandon### [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Member:
    #36105
    Messages:
    798
    Gender:
    Male
    I haven't found the brightness adjustment, but I have tried to adjust the tilt to no avail.

    The movie is on a dvd.. it played fine before I tried to change the background pic.

    I found the lttle arrow. I was just wondering if it was possible to clean up anymore of the screen.

    Thanks for the suggestions, if anyone else has any ideas keep'em coming
     
  4. Apr 26, 2011 at 7:56 AM
    #4
    fishntaco

    fishntaco Well-Known Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Member:
    #32523
    Messages:
    302
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Mobile Al
    Vehicle:
    08 Silver Streak DCLB Prerunner Sport
    To get to the brightness, contrast, etc. press and hold the menu button then all of that will come up.

    I don't know anything else to try for the movie.

    There is not anything else you can remove from the screen other than the stuff the arrow takes off.
     
  5. Apr 26, 2011 at 8:11 AM
    #5
    medic2230

    medic2230 Ditch Doctor

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Member:
    #9942
    Messages:
    26,901
    Gender:
    Male
    First Name:
    Murph
    Bama! Roll Tide
    Vehicle:
    2011 Taco 4x4 DCLB
    20% Tint, OME 3"complete lift with Dakar's, Light Racing UCA's, 285/75/16 Nitto Terra Grapplers, 10 HP TW sticker, Ultraguage, B.A.M.F. Rock Sliders, MedicFab Bed Rack, Relentless front bumper
    You are parked with the emergency brake on doing this, right? Or did you fix it to play anytime driving or parked? That could be why your not seeing video. My pioneer will allow audio but not video if I don't flip the switch to activate it thinking the parking brake is on. I don't have that model but maybe this will help.
     
  6. Apr 26, 2011 at 9:11 AM
    #6
    Brandon###

    Brandon### [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Member:
    #36105
    Messages:
    798
    Gender:
    Male
    Ok I figured the movie playing issue. Apparently each "source" has its own settings. Once I was in the disc source, I had to turn the background off.

    I also adjusted the "dimmer" and "brightness" by holding the menu button. It seemed to help out quite a bit.

    The screen clutter still bugs me though...
     
  7. Apr 27, 2011 at 7:18 PM
    #7
    btacoma

    btacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Member:
    #19776
    Messages:
    219
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roger
    texas
    Vehicle:
    05 prerunner DC v6 4.0L
    hankook tires pioneer avh-p4300 headunit
    i have the same problem with the sun. what are trying to hide?
     
  8. Apr 28, 2011 at 1:11 PM
    #8
    K1992f

    K1992f Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Member:
    #47980
    Messages:
    871
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kanon
    Dirty Hanover pa ...
    Vehicle:
    2012 tacoma TRD sport fully loaded
    6" fabteck 20" fuel hostage 33" nitto MTs
    Dose it matter what relay the amp is ?? I got a 12v but there where two diff amps the 40amp dose that matter ?
     
  9. Apr 28, 2011 at 5:49 PM
    #9
    Brandon###

    Brandon### [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Member:
    #36105
    Messages:
    798
    Gender:
    Male

    What?
     
  10. Apr 28, 2011 at 5:54 PM
    #10
    btacoma

    btacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Member:
    #19776
    Messages:
    219
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roger
    texas
    Vehicle:
    05 prerunner DC v6 4.0L
    hankook tires pioneer avh-p4300 headunit
    i was asking what buttons you wanted to hide. i dont think you can hide the shuffle, repeat buttons
     
  11. Apr 28, 2011 at 5:59 PM
    #11
    Brandon###

    Brandon### [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Member:
    #36105
    Messages:
    798
    Gender:
    Male

    I would like to hide the whole top row of stuff. The clock, date, etc...
     
To Top