1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

-Please HELP- 3.4 Shudders When Accelerating

Discussion in 'Technical Chat' started by Fading.Light, Feb 11, 2013.

  1. Feb 11, 2013 at 6:42 PM
    #1
    Fading.Light

    Fading.Light [OP] Member

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Member:
    #82360
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    First Name:
    J.B.
    Tampa, FL
    Vehicle:
    03 PreRunner 2wd
    Hello, today my truck started shuddering/studdering? while I was on my way home from work. It starts at around 45mph and keeps it up if I try to accelerate at all. No CEL. Overall it idles fine and runs good until I get near 45... I'd really appreciate any suggestions you guys might have.

    Truck is an 03 Tacoma 3.4 with 77,000.

    Thanks
     
  2. Feb 11, 2013 at 6:56 PM
    #2
    Jib Bandits

    Jib Bandits Pork eating crusader. An "infidel".

    Joined:
    May 10, 2011
    Member:
    #56430
    Messages:
    316
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ari
    Cedar Fort, UT
    Vehicle:
    06 Access TRD Sport
    Red devil horn emblem, All-Pro Expo leafs, Fox shocks, K&N CAI, aFe throttle body spacer, Flowmaster american thunder dual exhuast, Defender roof rack, Hell Bent steel level kit, Rigid Dually LED lights, smoked halo headlights, smoked LED taillights, Cobra CB, red badge mod(+30 HP), Spider-Trax wheel spacers!
    Check for dirt/mud/debris buildup in your wheels (inside) I've had it happen to me after some super gnar-core off roading. Freaked me out man; turns out it was just some stank ass mud build up that was severely throwing my wheels out of balance. Also, you might just need a balance and/or rotation. When was the last time you had an alignment?

    Another thing to check is your CV boot/axle assembly. If your boots are torn and flingin' grease, it means no lube. No lube causes gnarski binding and subsequent shudders. Good luck!
     
  3. Feb 12, 2013 at 4:31 PM
    #3
    Fading.Light

    Fading.Light [OP] Member

    Joined:
    Jul 11, 2012
    Member:
    #82360
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    First Name:
    J.B.
    Tampa, FL
    Vehicle:
    03 PreRunner 2wd
    Thanks for the help man, traded her in today so no worries anyway. :)
     
To Top