1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Please help identify Clunk, Pop Click...

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by TwzteD, Dec 19, 2012.

  1. Dec 20, 2012 at 3:54 PM
    #21
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.

    no hitch ball or anything along them lines and the storage bins are empty.


    i really am stumped with this one.
     
  2. Dec 20, 2012 at 3:57 PM
    #22
    TenBeers

    TenBeers Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18067
    Messages:
    1,940
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Wildwood, MO
    Vehicle:
    2012 DCSB TRD Off Road Magnetic Gray
    Factory Roof Rack, Westin Tube Steps, AVS Bugflector and Wind Deflectors, RideRite Air Bags, Custom Bed Rack, CVT Roof-Top Tent, Weathertech Floor Mats, Redline Hood Supports, Pop-N-Lock Tailgate Lock, some stickers
    Watched the video, sounded like a cable somewhere or the exhaust.
     
  3. Dec 20, 2012 at 4:34 PM
    #23
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    its getting louder and louder and happening more now i just took a short drive to cvs and it happed almost every bump, really starting to piss me off

    gonna call the dealer tomorrow to see if they know of any causes. I have checked the exhaust by shaking and hitting it with a rubber mallet but it didn't make any noise.
    there are no loose cables nothing under the truck is loose i shook and beat everything i didnt find the noise
     
  4. Dec 26, 2012 at 8:19 AM
    #24
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    Took it to the dealer guess what they found... Nothing.. What a supprise. Waste of time, guys trying to blame it on my bed cover but the noise was there before I put that on, then he was complaining of my rims and tires, but thoes were on my old truck and they didn't make any noises. Guess I will continue my search if anyone has any more suggestions please feel free to post them.


    Gonna take my rear tires off at lunch today see if anythis is loose behind the wheel.
     
  5. Dec 26, 2012 at 10:50 AM
    #25
    bzzr2

    bzzr2 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Member:
    #49986
    Messages:
    915
    Gender:
    Male
    my reg cab has a weird bang/thud/clunk that happens on bumps going slow. found a spot where i could make it happen repeatedly, as in back and forth going about 1mph, appeared to be some kind of binding in the driveshaft, flipped the shaft so it was back in normal position (had flipped it due to grinding from slip yoke), sound went away, kinda, then came back again but now sounds to be closer to under cab as you describe. may not be same thing at all but something to consider. i have not gone to dealer yet but after the holidays i am going to try to get them to replace the driveshaft like i suggested they looked at over a yr ago.... please keep me posted to anything you find in the event we are experiencing the same issue.
     
  6. Dec 26, 2012 at 10:58 AM
    #26
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    Yea I will keep everyone posted incase more people start to have this issue, if you find a solution let me know as well. I was thinking about taking the driveshaft apart and packing the slip yoke with grease as I saw someone else do it on here, to be honest that's around the area it sounds to be coming from, that would make that kind if noise? Do they come packed with grease?
     
  7. Dec 26, 2012 at 12:26 PM
    #27
    TRDsport253

    TRDsport253 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Member:
    #25945
    Messages:
    1,667
    Gender:
    Male
    Fife, Wa
    Vehicle:
    05 PreRunner TRDsport
    TRD Cold air TRD Cat-back
    Hmmm I wonder what It could be. What camera did you use to take that video?
     
  8. Dec 26, 2012 at 1:55 PM
    #28
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
  9. Dec 30, 2012 at 5:27 PM
    #29
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    anyone have any other suggestions? when the back center window is open the sound is very noticeable and i hear it alot more, wish i would of thought about that when i took it to the dealer, the noise happens on pretty much any bump big or small speed bumps, i am stumped, i shake the truck as hard as i can back and forth and no noise jump in the bed no sound seems to only do it when warmed up also. is there a possibility that something in the muffler is loose and only rattles when the metal inside is hot? it really sounds like a tinny sound.



    edit: tommrow im going to find a spot where it makes the noise repeadly plant the camera on the ground and keep going back and forth, hopefully i might be able to find it that way?
     
  10. Dec 30, 2012 at 7:36 PM
    #30
    crazyasu45

    crazyasu45 Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Member:
    #17241
    Messages:
    712
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Canada
    Vehicle:
    2013 MGM DCLB 4X4 TRD SPORT
    3" SUSPENSION LIFT
    Fyi just heard through a customer at work that he purchased a 2013 from a dealership that had 13 defective 2013 tacos one was his due to some sort of rear end issue...turns out toyota has switched to a new supplier or something...hes in a big fight with Toyota to swap out his 2013 for a new 2014 when they swith back to their orginal supplier...
     
  11. Dec 31, 2012 at 2:38 AM
    #31
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    Hmm interesting do you know what the rear end issue is?


    Edit: I got some good videos of this noise will post it later, crazy asu can you find out what they outsourced? I feel this truck is built way better than my 2010 reg cab was but this noise is annoying. The noise sounds like the leaf pack idk .
     
  12. Dec 31, 2012 at 7:20 PM
    #32
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
  13. Dec 31, 2012 at 7:31 PM
    #33
    P9HST2

    P9HST2 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Member:
    #90042
    Messages:
    514
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Iowa
    Vehicle:
    2012 MGM AC TRD OR
    WeatherTech floor liners, tailgate hoseclamp, Famous Fab sliders, Brute Force Fab rear bumper, Icon "3T" suspension.
    I'm still thinking it's a shock. Could be anything, but that's my best guess.

    ETA: Since you can duplicate it that easy, take it back to the dealer and make it happen in front of the service guy since they couldn't hear it last time. Just like you're doing for us.
     
  14. Dec 31, 2012 at 7:45 PM
    #34
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    Anyway of testing it? It would give me a reasons for 5100's all around but I'd like to know beforehand, when people describe the slip yoke noise on our trucks how does it sound? Like this? Is it possible for the slip yoke to make this kind of sound?
     
  15. Dec 31, 2012 at 7:50 PM
    #35
    Ming42083

    Ming42083 Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Member:
    #71543
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    Peoria, IL
    Vehicle:
    2012 reg cab 4x4
    My brake calipers made a lot of noise when I first got my truck. It has gone away, or I ignore it now.
     
  16. Dec 31, 2012 at 7:58 PM
    #36
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    Does sound just like the front calipers clicking my 2010 had that but this is in the rear not front :(
     
  17. Dec 31, 2012 at 8:52 PM
    #37
    SlickDuck

    SlickDuck Well-Known Member

    Joined:
    May 30, 2011
    Member:
    #57483
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    Southern WV
    Vehicle:
    09 DC MGM TRD Offroad
    I had a similar sound and it turned out to be a loose body bolt in the bed, The washer was making a metallic sound, and the bed moving up and down made a clunk that sounded like a broken shock.
     
  18. Jan 1, 2013 at 4:42 AM
    #38
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    I brought it to the dealer and they tightened the bed bolts after I did also
     
  19. Jan 1, 2013 at 9:34 AM
    #39
    Vstrom30

    Vstrom30 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Member:
    #92484
    Messages:
    211
    Gender:
    Male
    Midwest
    Vehicle:
    Tacoma Access Cab 4x4
    Have you tried driving over bumps with the park brake lightly set? I have seen times where the linkage can make noise when slightly out of adjustment. Worth a try.
     
  20. Jan 1, 2013 at 11:02 AM
    #40
    TwzteD

    TwzteD [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Member:
    #53902
    Messages:
    689
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    St Lucie Fl
    Vehicle:
    2013 4x4 reg cab Auto
    2013 4x4 reg cab, 2011 4runner sr5 rims, 265 general grabber at2's, 5100's All 4 corners with fronts at .85, De badged, Egr Rainguards, Led tail lights, Int wipers, fog lights, Trailer Hitch, POwer locks+ keyless entry, Extang Solidfold Bed Cover, WeatherTech Mats, Stubbie Antenna, Trd Skid Plate, Tint, Scanguage, Cargo net in bed, Sound Ordnance B-8PT, FULID FILM Under Coat.
    I found it!! I was installing my hitch today and wile I had my jack out I figured I'd jack up the truck and look, we'll to my surprise, since the leaf pack was not compressed I could look down farther, toward the middle of the pack I saw 2 quarter sized scuff marks where the paint looked to be worn away, took some double sided tape put it on that spot temporarily and guess what... No more clunk. Both sides driver and passenger had the same scuff in the same spot. So I just went to Walmart and picked up some felt pads for the bottom of furniture and I will be putting them in the spots I put the double sided tape. I had figured it might of been the leaf pack so I put tubbing in between but apparently in the wrong spots, if I never had jacked the truck up I would have never saw the marking. Thanks for everyone's help. I'm just glad it was something simple and stupid, pretty sad this is a common issue and the dealer was to stupid to check that. Orwell hope I never have to bring it to them again.
     
To Top