1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

PO171, PO174: Found Problem, Fix?

Discussion in 'Technical Chat' started by 01111000, Apr 29, 2012.

  1. Apr 29, 2012 at 7:44 PM
    #1
    01111000

    01111000 [OP] New Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Member:
    #77891
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    hello,

    I have an '07 with the supercharger and started getting the system too lean error codes. I think I found the problem(s): an unplugged vacuum hose and a unplugged cable, but I'm not sure what to do with them. I don't see a loose hose or a female end for the plug.

    Photos below...

    Any pointers?

    THANKS!

    http://imgur.com/a/CwE7d
     
  2. Apr 30, 2012 at 5:33 AM
    #2
    Ga tacoguy

    Ga tacoguy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Member:
    #74020
    Messages:
    311
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rudy
    Augusta Ga.
    Vehicle:
    Extended cab Base model 4 cyl
    Tailgate mod, horn mod,storage door mod
    :) Welcome to the forum. This is not a big problem, your P0 code both are for lean conditions in both cylinder banks. The vacuum nipple you show in the rear usually has a rubber end cap and it may have dried up and broke off. You can a generic one at most part stores or you can use a short piece of vacuum hose with a bolt in the end to plug it off.
    The electrical connector may not be used in your application. You can take the wire and using the length of the wire move around under there and see if it can plug into anything nearby. Here is a link to an supercharger install, you can look at the photos and see if they can help. http://www.tacomaworld.com/forum/technical-chat/101770-how-1gr-fe-supercharger-installation.html

    Look at the photos around picture 21 for some idea about the connections and to see the red rubber plug on the vacuum nipple on the end of the supercharger in the area you have highlighted in your picture.
    Good Luck.
     
  3. Apr 30, 2012 at 5:48 PM
    #3
    01111000

    01111000 [OP] New Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Member:
    #77891
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Thanks a lot for the reply. That's really helpful.

    Also, I appreciate the welcome to the forum. Now that I'm an owner, I should be spending a lot of time here!
     
To Top