1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

popping noise

Discussion in 'Suspension' started by jjw1, Sep 3, 2010.

  1. Sep 3, 2010 at 12:20 PM
    #1
    jjw1

    jjw1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36355
    Messages:
    9,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jesse
    Citrus County Florida
    Vehicle:
    2011 Super White DCSB TRD OR PreRunner
    Weather Tech Floor Liners, Truxedo Bed Cover, OEM Silver Step Bars, Debadged, Colormatched Satoshi, Wet Okoles, OEM Roof Rack, Bed Mat, Locking Gas Cap, and removed Mud Flaps
    when i back up n turn my wheels then put it back in drive n go to take off i hear a loud pop coming from the front...its just one pop not like pop pop pop...sounds like somethin loose but idk...any help would be greatly appreciated...could it be my steeering???
     
  2. Sep 3, 2010 at 12:35 PM
    #2
    BMiller421

    BMiller421 FMLYHM

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Member:
    #41838
    Messages:
    898
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brandon
    Now:Cypress, TX_Then:Bakersfield, CA
    Vehicle:
    05 Pre-runner
    Glassworks (all corners) Engage LT with King coilovers, bypasses, & race spindles Working on the rear-SAW 2.5 16" & looking for LT springs My fab. work Hella lights K&N, Flowmaster, Doug Thorley LT Headers
    I have the same problem on my 05..

    I think it's the brakes..or possibly the lca sliding back and forth..

    Let me know if you can diagnosis it..cus I dont know what the deal is..
     
  3. Sep 3, 2010 at 12:36 PM
    #3
    stucksucksnayota

    stucksucksnayota Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Member:
    #2863
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    First Name:
    Barry
    Fort Smith, Arkansas
    Vehicle:
    14 Taco 4x4 TRD Sport DCSB
    OEM roof rack, Shorty antenna (eBay), soft tonneau cover, K&N drop in air filter, bed mat, interior LED lights, 5100's, MT tires to come soon!!!
    I would check the U-joints and make sure they aren't worn out. My buddies 07 taco did that, it would pop and click when he backed up and come to find out he had a bad U-joint


    Good Luck!
     
  4. Sep 3, 2010 at 12:43 PM
    #4
    BMiller421

    BMiller421 FMLYHM

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Member:
    #41838
    Messages:
    898
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brandon
    Now:Cypress, TX_Then:Bakersfield, CA
    Vehicle:
    05 Pre-runner
    Glassworks (all corners) Engage LT with King coilovers, bypasses, & race spindles Working on the rear-SAW 2.5 16" & looking for LT springs My fab. work Hella lights K&N, Flowmaster, Doug Thorley LT Headers
    on the steering shaft? or the cv joints?

     
  5. Sep 3, 2010 at 12:44 PM
    #5
    jjw1

    jjw1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36355
    Messages:
    9,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jesse
    Citrus County Florida
    Vehicle:
    2011 Super White DCSB TRD OR PreRunner
    Weather Tech Floor Liners, Truxedo Bed Cover, OEM Silver Step Bars, Debadged, Colormatched Satoshi, Wet Okoles, OEM Roof Rack, Bed Mat, Locking Gas Cap, and removed Mud Flaps
    prerunners have u joints in the front???
     
  6. Sep 3, 2010 at 7:40 PM
    #6
    jjw1

    jjw1 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36355
    Messages:
    9,649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jesse
    Citrus County Florida
    Vehicle:
    2011 Super White DCSB TRD OR PreRunner
    Weather Tech Floor Liners, Truxedo Bed Cover, OEM Silver Step Bars, Debadged, Colormatched Satoshi, Wet Okoles, OEM Roof Rack, Bed Mat, Locking Gas Cap, and removed Mud Flaps
    steering column???
     
  7. Sep 3, 2010 at 7:42 PM
    #7
    JAG

    JAG Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9847
    Messages:
    1,762
    something happened similar to me in another vehicle I had... it was the ball joint on one of the uca's.
     
To Top