1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Power steering / VBelt issue...???

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Mr.Tacoma, Aug 28, 2011.

  1. Aug 28, 2011 at 8:05 PM
    #1
    Mr.Tacoma

    Mr.Tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Member:
    #45225
    Messages:
    156
    Gender:
    Male
    toronto
    Vehicle:
    DoubleCab4x4
    TRD Exhaust, Side step bar & ARE cap
    After replacing alternator (HEAVYDUTY) put back V belt, i feel steering is losing power intermittently at slow speeds:confused: (sometimes). I topped up the PS liquid. I am thinking if this is because of the older Vbelt. Or will flushing the P/S fluid help. The dealership guy told me that tensioner could be adjusted..IS IT TRUE.? I only used a wrench on tensioner to get slack to remove the belt. If tensioner is adjustable..Whats the right procedure. thnks folks !!!!
     
  2. Aug 29, 2011 at 5:23 PM
    #2
    Mr.Tacoma

    Mr.Tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Member:
    #45225
    Messages:
    156
    Gender:
    Male
    toronto
    Vehicle:
    DoubleCab4x4
    TRD Exhaust, Side step bar & ARE cap
    Hmm..no luck..bump
     
To Top