1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

puffing sound when I rev the engine?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by TACK, Feb 2, 2011.

  1. Feb 2, 2011 at 6:49 PM
    #1
    TACK

    TACK [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Member:
    #41804
    Messages:
    512
    Gender:
    Male
    Nevada
    Vehicle:
    10 PreRunner TRD Off-Road MGM
    Bilstein 5100s at 1.75", Level 8 Tracker wheels, Sickspeed shift knob, mud flap delete, white lithium grease mod for creaky clutch pedal
    If I give the gas a quick punch and rev the engine (while idling or while driving) there is a pretty obvious quick "chh" sound coming from the engine immediately before it revs.

    Truck idles fine, drives great, no check engine light or any problems. I'm not sure if this is a new thing or if it's always done this and I'm just now noticing it. I have about 7,000 miles on it.

    Is this normal? Do they all do this? [​IMG]
     
  2. Feb 2, 2011 at 6:53 PM
    #2
    steve o 77

    steve o 77 braaap

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Member:
    #26726
    Messages:
    19,968
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    In a corn field, OH
    Vehicle:
    1990 Chevy Siveraydo
    245k+ miles, rust, working AC, bald eagles
    Its the intake you're hearing. Its normal
     
  3. Feb 2, 2011 at 6:55 PM
    #3
    TACK

    TACK [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Member:
    #41804
    Messages:
    512
    Gender:
    Male
    Nevada
    Vehicle:
    10 PreRunner TRD Off-Road MGM
    Bilstein 5100s at 1.75", Level 8 Tracker wheels, Sickspeed shift knob, mud flap delete, white lithium grease mod for creaky clutch pedal
    Thank you!!
     
  4. Feb 11, 2011 at 3:47 PM
    #4
    ADVBedouin

    ADVBedouin Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Member:
    #50501
    Messages:
    54
    Gender:
    Male
    Central CA Coast
    Vehicle:
    '10 Preunner Acc Cab 2.7L 5spd
    2" CCM front spacers, secondary airfilter gone, OEM 16" alloys, Trailer hitch gone, Seat belt buzzer gone, Ignition key buzzer gone, shortened fact. antenna.
    Yep mine does it too...sort of a cough, but only when I first start it in the mornings & not every time. It shouldn't do this & I'll try to find out why.
     
To Top