1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Question for those that have done the Free Alarm Mod

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Taco76087, Jun 30, 2011.

  1. Jun 30, 2011 at 2:17 PM
    #1
    Taco76087

    Taco76087 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Member:
    #29458
    Messages:
    4,028
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    Weatherford,Texas
    Vehicle:
    04 Tacoma prerunner TRD SR5
    Rockford Fosgate p2 10'', Q-Logic Enclosure, JVC KD-PDR30 Ipod Connection, Rockford p200.2 Amp, Clear Corners, KING Coilovers, Rancho Rear shocks FJ TRD Trail Teams Wheels with 285/75/16 Duratracs
    If I have the LED break glass sensor, plugged into the connector, which was behind the 12v cig lighters, should it light up and flash, or do I have to do the free alarm mod first?

    Only reason I ask is because I cannot for the life of me find the connector to unplug, there is one near the kick panel wrapped in tan foam tape, but the dealer put in a Karr alarm system, that I had to yank out, and don't know if they took the wire I needed to do this mod. I'll post some pictures of the connector.

    Sorry for the ramble, just need some help :eek:

    Thanks
     
  2. Jun 30, 2011 at 2:43 PM
    #2
    asus611

    asus611 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Member:
    #29821
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    CA
    Vehicle:
    03 Double Cab Prerunner
    Mine lights up when armed. After I hit lock the LED glows sold for 30 seconds then flashes every second or two to confirm its armed. My connection for the glass sensor was behind cigarette lighter too. I did the free alarm mod, then added the glass sensor. I can't remember if there was anything else I did to get things working. I do remember removing the drivers kick panel, I think it was to adjust the sensitivity of something?

    Sorry I couldn't help more.

    EDIT: If I recall correctly, the connector for the glass sensor is under the steering column, wrapped over itself. You'll have to cut the tape, then route it to the opening of your choice. I used an opening under my ash tray. I can take pics later on tonight if you want.
     
  3. Jun 30, 2011 at 3:26 PM
    #3
    Taco76087

    Taco76087 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Member:
    #29458
    Messages:
    4,028
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    Weatherford,Texas
    Vehicle:
    04 Tacoma prerunner TRD SR5
    Rockford Fosgate p2 10'', Q-Logic Enclosure, JVC KD-PDR30 Ipod Connection, Rockford p200.2 Amp, Clear Corners, KING Coilovers, Rancho Rear shocks FJ TRD Trail Teams Wheels with 285/75/16 Duratracs
    That'd be awesome if you could post some pics, I have wire looms there, and i opened them but can't find them, I'll open it up again tonight and take a look.
     
  4. Jun 30, 2011 at 3:38 PM
    #4
    Scott78

    Scott78 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Member:
    #45292
    Messages:
    367
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Vacaville, CA
    Vehicle:
    '13 STI Hatch\\

    X2
     
  5. Jun 30, 2011 at 4:13 PM
    #5
    asus611

    asus611 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Member:
    #29821
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    CA
    Vehicle:
    03 Double Cab Prerunner
    I'll see what I can do later tonight, possibly tomorrow since I'm off work tomorrow.
     
  6. Jul 2, 2011 at 2:02 PM
    #6
    asus611

    asus611 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Member:
    #29821
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    CA
    Vehicle:
    03 Double Cab Prerunner
    Ok, here are two pics of the connector I unplugged to get the "free alarm" . One is of it plugged in, the other is of it unplugged :)

    [​IMG]
    [​IMG]

    And here is a picture of my glass sensor/LED. I mounted mine in an empty slot under the ashtray.

    [​IMG]
    [​IMG]

    I hope these help. Any questions ask
     
  7. Jul 3, 2011 at 4:19 PM
    #7
    Scott78

    Scott78 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Member:
    #45292
    Messages:
    367
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Vacaville, CA
    Vehicle:
    '13 STI Hatch\\
    Sweet thanks for taking the time to get those.

    +1
     
  8. Jul 3, 2011 at 4:43 PM
    #8
    Taco76087

    Taco76087 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Member:
    #29458
    Messages:
    4,028
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    Weatherford,Texas
    Vehicle:
    04 Tacoma prerunner TRD SR5
    Rockford Fosgate p2 10'', Q-Logic Enclosure, JVC KD-PDR30 Ipod Connection, Rockford p200.2 Amp, Clear Corners, KING Coilovers, Rancho Rear shocks FJ TRD Trail Teams Wheels with 285/75/16 Duratracs
    Thanks x2 I'm going to try tomorrow.
     
To Top