1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Radio not detecting GROM ipod interface

Discussion in 'Audio & Video' started by Kog506, Mar 10, 2012.

  1. Mar 10, 2012 at 4:06 PM
    #1
    Kog506

    Kog506 [OP] New Member

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Member:
    #74642
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First of all, Hi there!

    I apologize for invading the tacoma forum with my 2000 Toyota Avalon. There aren't a lot of forum for Avalon that is active. My trim is XLS with premium JBL 6 CD changer.

    here is the problem:


    • my radio does not detect the GROM-IPD3 even double tapping the CD button.
    • There IS power comming to the IPD3.
    • I am using the bluetooth dongle and my iphone 3GS detects and is connected.
    • I even tried with the 3.5MM jack input and same result.
    • Seems like everything works between the iphone and IPD3, but NOT the radio and IPD3
    • I tried updating the IPD3 to the Latest firmware = same result.
    • I tried disconnecting the power to the radio before i plug in the IPD3.
    • I had the USA spec PA15TOY and worked flawlessly and it switch to AUX when I press the CD button once.

    • **I do notice on the wiring harness that grom gave me (labeled as TOY1) the white wire was cut. I tried reconnecting the white wire and same problem..**
    I contacted grom today I have to wait till monday to get answer from them :(
    Please help! if you have any question please ask. Thank you!
     
  2. Mar 10, 2012 at 5:51 PM
    #2
    Kog506

    Kog506 [OP] New Member

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Member:
    #74642
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Here is the White wire I was talking about:

    This side is connected to back of my radio, (the harness w/2 wires are for NAV, I do not have Nav). the WIRE is labeled as "TOY1"

    [​IMG]

    This harness is to the GROM-IPD3. Notice where I drew the arrows. I did not cut that.

    [​IMG]


    Left: GROM IPD3................Right: USA SPEC PA15TOY. the harness pin connecter are on bottom for the usa spec and top for the ipd3. I just want to put up this pic to see if it will be any kind of help.

    [​IMG]
     
To Top