1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Radio went out

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Stubbs95tacoma, Dec 14, 2011.

  1. Dec 14, 2011 at 5:09 PM
    #1
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    So today i noticed that my radio wasnt picking up any stations.. it just went through them all.. i didnt think much of it i just listened to my cd then later tonight everthing just shut off. I cant get it to turn on so i took it out and made sure everything was hooked in properly and it was and then i checked my fuses and they were all fine! what could it be? im at a loss here i dont know what to do :notsure:
     
  2. Dec 14, 2011 at 5:15 PM
    #2
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
  3. Dec 14, 2011 at 5:31 PM
    #3
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    any audio junkies out there?
     
  4. Dec 14, 2011 at 5:35 PM
    #4
    TacoDawgfan

    TacoDawgfan Hunker Down You Hairy Dawg!

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Member:
    #50214
    Messages:
    13,123
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Georgia
    Vehicle:
    2011 Silver 4x4 TRD Sport w/JBL
    5100's at 1.75, Rear leaf TSB, Moto Metal 951 16x8, BFG TKO2 265/75/16, AFe Stage 2 CAI w/pro dry filter, Access Loredo tonneau cover, N-Fab steps, Tinted windows, EGR in channel vent visors, Ultragauge, UGA drink coasters in the front cup holders, and a Graco car seat in the back seat
    Sounds like it's time for an aftermarket. :notsure:
     
  5. Dec 14, 2011 at 5:36 PM
    #5
    Blue

    Blue You're my boy blue

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Member:
    #33255
    Messages:
    3,002
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dylan
    Sierras
    Vehicle:
    ex 99 current 04 TRD
    This. Weird that it just went out and all the fuses are good :notsure:
     
  6. Dec 14, 2011 at 5:37 PM
    #6
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    It is an aftermarket its an alpine
     
  7. Dec 14, 2011 at 5:38 PM
    #7
    TacoDawgfan

    TacoDawgfan Hunker Down You Hairy Dawg!

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Member:
    #50214
    Messages:
    13,123
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Georgia
    Vehicle:
    2011 Silver 4x4 TRD Sport w/JBL
    5100's at 1.75, Rear leaf TSB, Moto Metal 951 16x8, BFG TKO2 265/75/16, AFe Stage 2 CAI w/pro dry filter, Access Loredo tonneau cover, N-Fab steps, Tinted windows, EGR in channel vent visors, Ultragauge, UGA drink coasters in the front cup holders, and a Graco car seat in the back seat
    How old?
     
  8. Dec 14, 2011 at 5:39 PM
    #8
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    about a year
     
  9. Dec 14, 2011 at 5:47 PM
    #9
    TacoDawgfan

    TacoDawgfan Hunker Down You Hairy Dawg!

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Member:
    #50214
    Messages:
    13,123
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Georgia
    Vehicle:
    2011 Silver 4x4 TRD Sport w/JBL
    5100's at 1.75, Rear leaf TSB, Moto Metal 951 16x8, BFG TKO2 265/75/16, AFe Stage 2 CAI w/pro dry filter, Access Loredo tonneau cover, N-Fab steps, Tinted windows, EGR in channel vent visors, Ultragauge, UGA drink coasters in the front cup holders, and a Graco car seat in the back seat
    Damn! An Alpine? Did you keep a receipt? Maybe it's covered? Alpine seems to be a good company to deal with, had an issue with one on my last truck with my Ipod not having full control as supposed to. Turns out they already had a fix for it with a patch cable and sent one to me free of charge.

    Another thought, is it a detachable face unit? Maybe it's not connecting properly? That was one thing I didn't like with my Alpine, the faceplate was always a pita to put back on.
     
  10. Dec 14, 2011 at 5:54 PM
    #10
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    I just tried taking the face plate on and off and nothing happened still :/
     
  11. Dec 14, 2011 at 5:57 PM
    #11
    TacoDawgfan

    TacoDawgfan Hunker Down You Hairy Dawg!

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Member:
    #50214
    Messages:
    13,123
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Georgia
    Vehicle:
    2011 Silver 4x4 TRD Sport w/JBL
    5100's at 1.75, Rear leaf TSB, Moto Metal 951 16x8, BFG TKO2 265/75/16, AFe Stage 2 CAI w/pro dry filter, Access Loredo tonneau cover, N-Fab steps, Tinted windows, EGR in channel vent visors, Ultragauge, UGA drink coasters in the front cup holders, and a Graco car seat in the back seat
    Idk man, sounds like you got a bad unit. :( You did say you checked all the wiring. That is all I got.

    Where'd you buy it?
     
  12. Dec 14, 2011 at 6:00 PM
    #12
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    Bestbuy i believe
     
  13. Dec 14, 2011 at 6:04 PM
    #13
    TacoDawgfan

    TacoDawgfan Hunker Down You Hairy Dawg!

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Member:
    #50214
    Messages:
    13,123
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Georgia
    Vehicle:
    2011 Silver 4x4 TRD Sport w/JBL
    5100's at 1.75, Rear leaf TSB, Moto Metal 951 16x8, BFG TKO2 265/75/16, AFe Stage 2 CAI w/pro dry filter, Access Loredo tonneau cover, N-Fab steps, Tinted windows, EGR in channel vent visors, Ultragauge, UGA drink coasters in the front cup holders, and a Graco car seat in the back seat
    We'll they're not going to do anything unless you have an extended warranty most likely. So IDK. Sucks. Good luck with it!
     
  14. Dec 15, 2011 at 11:04 AM
    #14
    Supra TT

    Supra TT Solid Axle FTMFW!!

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Member:
    #48645
    Messages:
    5,979
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Lafayette, Indiana
    Vehicle:
    2000 SAS D60 F/R
    SAS.. Need I say more.
    I have the same issue...but with the stock head unit lawl :D
     
  15. Dec 15, 2011 at 1:00 PM
    #15
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    Fixed mine today :cool: new head unit lol
     
To Top