1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Rear Window Seal?'s

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by sloppyjoe, Oct 18, 2010.

  1. Oct 18, 2010 at 12:46 PM
    #1
    sloppyjoe

    sloppyjoe [OP] They are more like guide lines.

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Member:
    #41487
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    All Over
    Vehicle:
    Silver and simple
    Non
    I have noticed there is a few areas on the rear window seal that look as though they have mold growing on it? Has anyone else had this happen and if so what is causing it? It is spotty looking just like mold, may be unavoidable, but if I can keep it off I would like to. Any help is greatly appreciated. Thanks!! JOE>
     
  2. Oct 19, 2010 at 10:02 AM
    #2
    sloppyjoe

    sloppyjoe [OP] They are more like guide lines.

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Member:
    #41487
    Messages:
    314
    Gender:
    Male
    All Over
    Vehicle:
    Silver and simple
    Non
    Daily Bump. :confused: Anyone seen this or know why it happens? JOE>
     
  3. Oct 19, 2010 at 10:27 AM
    #3
    478DblSport

    478DblSport Thermonuclear Protection

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Member:
    #31127
    Messages:
    711
    Gender:
    Male
    Byron, GA
    Vehicle:
    07 Silver Streak Mica PreRunner DC TRD Sport
    | EXTERIOR | Access Roll-up Tonneau Cover, Tailgate Hose Clamp Mod, Shortened OEM Antenna, DeeZee Bed Mat ---------------------------- | INTERIOR | Flyzeye V2W (Amber/White/Amber) Audio: Alpine CDA-117, PDX-5 (119Wx4+410W), Polk Audio MM6501 (F) & MM651 (R), JL Audio CP108LG-W3v3 (Sub), w/Monster, Rockford, & Streetwire cabling, Metra Dash Kit.
    Yep, got it on mine...? I don't know what causes it either. I've tried removing it with windex & alcohol and neither helped. I'm thinking of gettin' after it with one of those Mr. Clean Magic Erasers but I can never remember to pick one up when I'm at the store.
     
  4. Oct 19, 2010 at 10:30 AM
    #4
    l_prettyman

    l_prettyman Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Member:
    #30789
    Messages:
    515
    Gender:
    Male
    First Name:
    Logan
    Easton Shore Maryland
    Vehicle:
    06 4x4 SR5
    12% tint, Leer cap, Pioneer Avh3100DVD headunit, Kinetik 2000 battery, Memphis pr1.1000 amp, Pioneer subwoofer(not sure what kind), Back-up Camera, PA/CB system
    i have the same problem.. used "back to black" and that didnt work. i would love to know the solution as well
     
  5. Oct 19, 2010 at 10:31 AM
    #5
    dwalden2

    dwalden2 Your mom goes to college

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Member:
    #13649
    Messages:
    13,976
    Gender:
    Male
    First Name:
    Derick
    Blue Ridge, Georgia
    Vehicle:
    '05 TRD Offroad V6 6 spd
    SCS Steal 6 Wheels, Cooper STT tires, Demello Offroad front bumper, 20" LED Bar, LED Fogs, LED interior lights, Wet Okole Seat Covers, Body Armour Rear Bumper, Smittybilt 10K winch, 3" OME Lift
    I've got it on mine. I've tried all kinda stuff on it. No luck so far. Wish I could help.
     
  6. Oct 19, 2010 at 10:49 AM
    #6
    trd09

    trd09 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Member:
    #19899
    Messages:
    276
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chuck
    MA
    Vehicle:
    09 TRD Sport AC 4x4
    4-leaf TSB, 5100s @ 1.75, Flowmaster 40, Undercover Tonneau, K&N drop-in, Nittos, NGK Iridiums, OME N182s
    pics?
     
  7. Oct 19, 2010 at 11:04 AM
    #7
    dwalden2

    dwalden2 Your mom goes to college

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Member:
    #13649
    Messages:
    13,976
    Gender:
    Male
    First Name:
    Derick
    Blue Ridge, Georgia
    Vehicle:
    '05 TRD Offroad V6 6 spd
    SCS Steal 6 Wheels, Cooper STT tires, Demello Offroad front bumper, 20" LED Bar, LED Fogs, LED interior lights, Wet Okole Seat Covers, Body Armour Rear Bumper, Smittybilt 10K winch, 3" OME Lift
    [​IMG]

    This is actually my driver's side window, not the rear, but it's the same thing.
     
  8. Oct 19, 2010 at 1:24 PM
    #8
    JAG

    JAG Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9847
    Messages:
    1,753
    I've got the same thing on mine... its weird that all the guys that do are from Georgia (and one from MA).... hmmm....

    :confused:
     
  9. Oct 19, 2010 at 1:32 PM
    #9
    daggertats

    daggertats Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Member:
    #39720
    Messages:
    544
    Gender:
    Male
    arden nc
    Vehicle:
    2010 tacoma 4x4 reg cab
    undercover tonneau ,bug deflector, removal of all tacoma emblems added a set of component speakers behind the rear seat egr in channel window visors
    i had it on my mazda pick up too. best i could tell its just the rubber gettin weathered and old.....nothin i tried removed it either
     
  10. Oct 19, 2010 at 1:35 PM
    #10
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,096
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
    same on mine as well
     
  11. Oct 19, 2010 at 1:40 PM
    #11
    JAG

    JAG Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9847
    Messages:
    1,753
    I'm gonna try a bleach mix solution when i get home... it kills mold. I don't know if it will fade the plastic. (we'll see)
     
  12. Oct 19, 2010 at 1:41 PM
    #12
    jjw1

    jjw1 Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36355
    Messages:
    9,609
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jesse
    Citrus County Florida
    Vehicle:
    2011 Super White DCSB TRD OR PreRunner
    Weather Tech Floor Liners, Truxedo Bed Cover, OEM Silver Step Bars, Debadged, Colormatched Satoshi, Wet Okoles, OEM Roof Rack, Bed Mat, Locking Gas Cap, and removed Mud Flaps
    yep but mine looks way worse especially on the rear window all the way around n on the sliding glass rubber trim...pisses me off
     
  13. Oct 20, 2010 at 7:16 PM
    #13
    478DblSport

    478DblSport Thermonuclear Protection

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Member:
    #31127
    Messages:
    711
    Gender:
    Male
    Byron, GA
    Vehicle:
    07 Silver Streak Mica PreRunner DC TRD Sport
    | EXTERIOR | Access Roll-up Tonneau Cover, Tailgate Hose Clamp Mod, Shortened OEM Antenna, DeeZee Bed Mat ---------------------------- | INTERIOR | Flyzeye V2W (Amber/White/Amber) Audio: Alpine CDA-117, PDX-5 (119Wx4+410W), Polk Audio MM6501 (F) & MM651 (R), JL Audio CP108LG-W3v3 (Sub), w/Monster, Rockford, & Streetwire cabling, Metra Dash Kit.
    Here's a picture of what the crud on my rear window seal looks like. It's not on any other surface...

    RearWindowCrud.jpg

    I tried using the Mr. Clean Magic Eraser and it didn't do much.
     
  14. Oct 20, 2010 at 7:19 PM
    #14
    dwalden2

    dwalden2 Your mom goes to college

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Member:
    #13649
    Messages:
    13,976
    Gender:
    Male
    First Name:
    Derick
    Blue Ridge, Georgia
    Vehicle:
    '05 TRD Offroad V6 6 spd
    SCS Steal 6 Wheels, Cooper STT tires, Demello Offroad front bumper, 20" LED Bar, LED Fogs, LED interior lights, Wet Okole Seat Covers, Body Armour Rear Bumper, Smittybilt 10K winch, 3" OME Lift
    Yup. That's what mine looks like too. If anyone ever figures out how to get rid of it let me know.
     
  15. Oct 21, 2010 at 9:19 AM
    #15
    478DblSport

    478DblSport Thermonuclear Protection

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Member:
    #31127
    Messages:
    711
    Gender:
    Male
    Byron, GA
    Vehicle:
    07 Silver Streak Mica PreRunner DC TRD Sport
    | EXTERIOR | Access Roll-up Tonneau Cover, Tailgate Hose Clamp Mod, Shortened OEM Antenna, DeeZee Bed Mat ---------------------------- | INTERIOR | Flyzeye V2W (Amber/White/Amber) Audio: Alpine CDA-117, PDX-5 (119Wx4+410W), Polk Audio MM6501 (F) & MM651 (R), JL Audio CP108LG-W3v3 (Sub), w/Monster, Rockford, & Streetwire cabling, Metra Dash Kit.
    Yeah I saw that, went to the site... it's a product. Did you use this product to remove the crud from your window seal?
     
  16. Oct 21, 2010 at 9:19 AM
    #16
    11BSSG

    11BSSG Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Member:
    #44386
    Messages:
    276
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    33°28'18"N /-86°48'2"W
    Vehicle:
    07 4X4 A/C 6 Spd
    Front-Billy 5100'2 @ 2.5, Rear- Wheelers 1.5" AAL w/ Billy 5100's, 17" XD Addict's, 285/70-17 Nitto TerraGrappler AT's, 20% Tint, UWS Low Pro Toolbox, N-Fab Nerf Steps, K&N, Black Head Lights, Hard Wired GPS, XM Onyx, Hardwired Radar Detector, Ultraguage, Thule Mtn Bike Lock, Sleeved Fog Light Housing, Black Emblems, Satoshi/Color Matched grille, Misc. Security Upgrades.
    I've got the same issue with the same question.... Ideas?
     
  17. Oct 21, 2010 at 6:42 PM
    #17
    samhain

    samhain Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Member:
    #40385
    Messages:
    122
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brandon
    Hilton Head, SC
    Vehicle:
    05 Tacoma SR5
    Mr. Clear Magic Eraser will work well on your rear window, however, I have found it's not as effective on the belt line molding.
     
  18. Oct 24, 2010 at 6:59 AM
    #18
    Kahunadave

    Kahunadave Well-Known Member

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Member:
    #22285
    Messages:
    252
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    Orlando, FL
    Vehicle:
    05 DC PrernrTRD Sport
    K&N CAI-series 63, custom Billet Grille, Magnaflow exhaust, AR Tactic 17x8, Toyo A/T opencountry 265/70/17, Iridium plugs.
    Same thing on ALL my windows.. and my Truck is always in the Sun, so not sure what exactly why that is. It does clean up some if you use Armorall Protectant and scrub w/a bristle brush.. then wipe clean.
     
  19. Sep 23, 2012 at 6:32 PM
    #19
    ncfirefighter764

    ncfirefighter764 Member

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Member:
    #70667
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeff
    NC
    Vehicle:
    2009 Double Cab TRD Sport
    TRD seat covers, TRD bed mat, Tool box, Red strobe emergeny lights - front window.
    Has anybody had any luck with solving the seal mold issue? I went to the dealership and asked a couple mechanics and they said most of the tacomas have it and you cant get rid of it. Sounds to me like Toyota needs to fix this issue.
     
  20. Sep 23, 2012 at 6:40 PM
    #20
    LowHangingFuries

    LowHangingFuries Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2012
    Member:
    #85540
    Messages:
    262
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dustin
    GA
    Vehicle:
    2009 TRD sport 4x4 sr5
    Lifted 3" with toytec coilovers and aal in rear. Xd wheels
    Ga guy here to that's had it bad when I bought the truck. I took some real fine sand paper and taped off everything. Then sprayed it with silicon spray about three coates. Lots of lite sanding but just be sure to sand it in one direction.
    I also found that a dremel tool with a buffing wheel works best for the side windows.
     
To Top