1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Recirculation vent won't close all the way

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by boostfed, Apr 18, 2012.

  1. Apr 18, 2012 at 10:38 PM
    #1
    boostfed

    boostfed [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Member:
    #58898
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    STOCK!
    Hello everyone,

    tried searching on here but didnt find too many solutions to my issue. everytime i press my air recirculation button to "on" i still feel a draft coming through the vents even with the fan off. has anyone had this issue before or know how to fix it? i read another thread where the OP experienced the same problem but didnt check back in with a solution. Hopefully someone can help! Thanks!
     
  2. Apr 18, 2012 at 10:56 PM
    #2
    drsus

    drsus Well-Known Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Member:
    #53107
    Messages:
    281
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    4Runner TRDpro
    stock
    on my 2012 it keeps popping open after few seconds. won't do it every time, but it takes 4-5 times of me closing it til it will stay that way....lame
     
  3. Apr 18, 2012 at 11:13 PM
    #3
    boostfed

    boostfed [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Member:
    #58898
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    STOCK!
    lame indeed! at least yours closes... mine stays cracked open... ugh.
     
  4. Apr 19, 2012 at 9:21 AM
    #4
    Tuctaco

    Tuctaco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Member:
    #59417
    Messages:
    670
    Gender:
    Male
    First Name:
    Todd
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2012 MGM TRD OR 4x4
    Katzkins, Redline hood struts, Pop & Lock,285/75/16 Toyo Open County ATll, 16X8 Konig Countersteer, Icon extended coilovers, Icon rear shocks, Icon progressive leaf pack, LR UCA's, extended brake lines,
    I had the same issue.
    I needed to disconnect my battery to remove my seats and when I reconected the battery I haven't had a problem since.
    Just a thought.
     
  5. Apr 19, 2012 at 9:25 AM
    #5
    Warhorseforever

    Warhorseforever Will The Thrill

    Joined:
    May 3, 2011
    Member:
    #56023
    Messages:
    4,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Sand Lapper
    Vehicle:
    2001 Toyota Tacoma Pre-Runner SR5
    Kenwood KDC-348U HU Kicker DS65 Front Doors Only 2 Polk Audio MM840 Kenwood KAC 8105D for subs SuperCrewSound.com behind rear seat sub box
    I always have air coming through the vents in my '01 no matter how I set it. I think it's just normal for them to do it. It will stop air in the middle vents but the side vents still will have air flow through them even if I turn them to the closed position.
     
  6. Apr 19, 2012 at 9:38 AM
    #6
    boostfed

    boostfed [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Member:
    #58898
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    STOCK!
    Weird ! No idea if it's stuck open or what. My vents will stay open on whatever direction setting I leave them on, so I'm guessing it's the main vent door. No idea how unplugging the battery would work but knowing my luck it won't do anything , haha! We'll see how we get to the bottom of this, I see this being an issue in the summer...
     
  7. Apr 20, 2012 at 9:31 PM
    #7
    boostfed

    boostfed [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Member:
    #58898
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    STOCK!
    anyone else have issues with this?
     
  8. Apr 20, 2012 at 10:27 PM
    #8
    Warhorseforever

    Warhorseforever Will The Thrill

    Joined:
    May 3, 2011
    Member:
    #56023
    Messages:
    4,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Sand Lapper
    Vehicle:
    2001 Toyota Tacoma Pre-Runner SR5
    Kenwood KDC-348U HU Kicker DS65 Front Doors Only 2 Polk Audio MM840 Kenwood KAC 8105D for subs SuperCrewSound.com behind rear seat sub box
    Op is first gen do we have this feature?
     
  9. Apr 21, 2012 at 4:59 AM
    #9
    BostonBilly

    BostonBilly Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Member:
    #70435
    Messages:
    8,379
    Gender:
    Male
    Easton
    Vehicle:
    2015 Jeep Wrangler Sahara
    My 12 does this I keep it set for the floor but it always comes out the vents as well kinda sucks but whatever
     
  10. Apr 21, 2012 at 6:36 AM
    #10
    rockdamage

    rockdamage Member

    Joined:
    Mar 31, 2012
    Member:
    #76019
    Messages:
    13
    Gender:
    Male
    Las Vegas
    Brute Force Fab rear bumper, Bilstein 5100
    My 05 started making a popping noise When the vent would close also after a few years. Turned out the motor that controls the vent was bad, gears were stripped inside it. It's located behind the glove box. Picked up a new motor, no problems since.
     
  11. Apr 21, 2012 at 6:39 AM
    #11
    DEEVON911

    DEEVON911 Semi-Pro

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Member:
    #35030
    Messages:
    14,937
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    Bethel Park, PA. Burb of da Burgh.
    Vehicle:
    2010 MGM Mostly Stock Off-Road 4x4
    TRD Cat-back Exhaust. Semi-Debadged. Trimmed down stock Antenna. Weathertech vent visors. TRD FJ Cruiser Center Cap Wheel Mod. 265/75/16 Firestone Destination A/T,s . Inverter tapped into for outlet in cab. Tacomaworld sticker which adds 5 hp.
    Explains why its in the 2nd Gen section. :D
     
  12. Apr 21, 2012 at 2:40 PM
    #12
    boostfed

    boostfed [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Member:
    #58898
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    STOCK!
    oops! should update my profile, just got rid of my 1st gen with 330k on the clock for an 07 :) Thanks for the updates! ill double check the manual! hoping it isnt' the gears.
     
  13. Apr 26, 2012 at 12:52 PM
    #13
    drsus

    drsus Well-Known Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Member:
    #53107
    Messages:
    281
    Gender:
    Male
    Los Angeles, CA
    Vehicle:
    4Runner TRDpro
    stock
    ah!
     
To Top