1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Reverse osmosis help

Discussion in 'Garage / Workshop' started by Zac808, Dec 9, 2012.

  1. Dec 9, 2012 at 6:41 PM
    #1
    Zac808

    Zac808 [OP] Custom User Title

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22040
    Messages:
    2,823
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zac
    Viva Las Vegas
    Vehicle:
    08 TRD DC SB 4x4
    In my sig
    I get a constant dripping sound in my sink drain while my ro tank is being refilled. I disconnected the ro drain line that is connected to sink drain only to see a constant stream. Its never done this before. I just changed my filters two weeks ago. Am I supposed to do any maintenance to the canister on top?
    [​IMG]
     
  2. Dec 9, 2012 at 7:08 PM
    #2
    Zac808

    Zac808 [OP] Custom User Title

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22040
    Messages:
    2,823
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zac
    Viva Las Vegas
    Vehicle:
    08 TRD DC SB 4x4
    In my sig
    NVM. I guess the "membrane" req's replacement as well. Hopefully, that's the problem.
     
  3. Dec 9, 2012 at 7:12 PM
    #3
    Kolunatic

    Kolunatic dont tread on me!

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Member:
    #77862
    Messages:
    9,789
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    07,2wd,DC,SRD,TRD Sport,because
    Some of those systems are cheap enough to toss if something happens.
    I don't care for ro water,its stripped of too much minerals.
     
  4. Dec 9, 2012 at 7:15 PM
    #4
    KPT

    KPT sees what you did there.

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Member:
    #22227
    Messages:
    32,399
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 Prerunner
    Katskin leather interior, Satoshi grille, Bilstein 5100's @ 1.75, rear leaf TSB, magnaflow exhaust, 18x9 BBS RW's, 275/65/18 Nitto TG's, black headlights, black taillights, Hella Supertones, weathertechs, EFX tri-fold tonneau, n-Fab steps
    My Ro sometimes make a dripping noise when the tank is refilling. It's common because its an "air gap" style faucet.
     
  5. Dec 9, 2012 at 7:22 PM
    #5
    kool aid

    kool aid Junior Mint

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Member:
    #54658
    Messages:
    21
    Gender:
    Male
    Virginia
    Vehicle:
    Currently:2012 DCLB, Formerly: 98 Access Cab
    I used to use RODI water for my saltwater aquarium. The system that I used would dump water from a drain kind of like what you are describing. I think that the ratio was 4 gallons of wasted water for every gallon of RODI water. It had something to do with flushing the membrane while processing the water if I remember correctly. I never did understand why the water was wasted like that though.
     
  6. Dec 9, 2012 at 7:24 PM
    #6
    Kolunatic

    Kolunatic dont tread on me!

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Member:
    #77862
    Messages:
    9,789
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    07,2wd,DC,SRD,TRD Sport,because
    That's correct.
     
  7. Dec 9, 2012 at 7:28 PM
    #7
    Zac808

    Zac808 [OP] Custom User Title

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22040
    Messages:
    2,823
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zac
    Viva Las Vegas
    Vehicle:
    08 TRD DC SB 4x4
    In my sig
    Holy $hit.:mad: 4:1. Time to rethink this RO. Water bill was at $70 last month.
     
To Top