1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Rust on wheel contact area

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Crodliner, Feb 27, 2011.

  1. Feb 27, 2011 at 4:48 PM
    #1
    Crodliner

    Crodliner [OP] Member

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Member:
    #51972
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    Bought my Tacoma new, then ran over a screw after about 1500 miles (tire is fine, btw :)). However while putting on the spare, I was surprised to see rust. I asked parts/service at my local Toyota, and was told it's "normal, since they're alloy wheels. Otherwise there would be too much friction."

    I plan on getting a second opinion this week. Anyone able to offer more info?

    Thanks

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Feb 27, 2011 at 4:51 PM
    #2
    ktmrider

    ktmrider Senior Member

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Member:
    #19933
    Messages:
    4,978
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 DCLB 4x4 Sport S/C
    Junk
    Ive got it too your fine
     
  3. Feb 27, 2011 at 4:52 PM
    #3
    AndrewFalk

    AndrewFalk Science!

    Joined:
    May 8, 2010
    Member:
    #36740
    Messages:
    2,062
    Gender:
    Male
    The North East
    Vehicle:
    2010 5 speed 5 lug
    :)
    Cast iron always rusts...
     
  4. Feb 27, 2011 at 4:55 PM
    #4
    Crodliner

    Crodliner [OP] Member

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Member:
    #51972
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    Alright. Wasn't sure, since I'm pretty ignorant and couldn't find any threads with something similar. Thanks a lot for the info :eek:
     
To Top