1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Shutter in gear

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by jjesushiguera, May 1, 2023.

  1. May 1, 2023 at 6:30 AM
    #1
    jjesushiguera

    jjesushiguera [OP] Member

    Joined:
    May 1, 2023
    Member:
    #423688
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    San Diego, California
    Vehicle:
    2007 Brown 4.0 Prerunner Tacoma
    I’ve had this shutter for over a year now and been to a couple shops and no one has been able to give me a clear answer, it happens only when I’m in “D” and idling I can stop the shuttering by shifting into neutral I’ve changed the MAF, cleaned the original MAF, used another MAF from a Tacoma that was running properly and still wasn’t the issue, I then tried changing the pulley on my ac compressor cause I noticed the shutter was a little quieter when my ac was on I’ve cleaned the throttle body, sparks and coils are all good so I’m lost and the worst part is that I’m not getting engine codes
     
  2. May 1, 2023 at 6:33 AM
    #2
    jjesushiguera

    jjesushiguera [OP] Member

    Joined:
    May 1, 2023
    Member:
    #423688
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    San Diego, California
    Vehicle:
    2007 Brown 4.0 Prerunner Tacoma
    Also about a week ago I started getting kind of a belt squeal but very quiet and only from like 0-10mph and when I’m in D no other gear
     
  3. May 1, 2023 at 6:59 AM
    #3
    jjesushiguera

    jjesushiguera [OP] Member

    Joined:
    May 1, 2023
    Member:
    #423688
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    San Diego, California
    Vehicle:
    2007 Brown 4.0 Prerunner Tacoma
    The yota in question

    C0FDC9D5-F95B-4C0B-8371-7FE66505CF29.jpg
     
  4. May 1, 2023 at 8:11 AM
    #4
    BassAckwards

    BassAckwards Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2016
    Member:
    #186002
    Messages:
    27,691
    Vehicle:
    2009 Tacoma AWD Turbo 2TR-FE
  5. May 1, 2023 at 8:35 AM
    #5
    jjesushiguera

    jjesushiguera [OP] Member

    Joined:
    May 1, 2023
    Member:
    #423688
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    San Diego, California
    Vehicle:
    2007 Brown 4.0 Prerunner Tacoma
    I haven’t tried putting it in 4th I always just put it in neutral and it goes away
     
  6. May 1, 2023 at 8:37 AM
    #6
    tcjacado

    tcjacado Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Member:
    #195947
    Messages:
    41,601
    Sounds like a torque converter and a serpentine belt.:hattip:
     
  7. May 1, 2023 at 9:42 AM
    #7
    jjesushiguera

    jjesushiguera [OP] Member

    Joined:
    May 1, 2023
    Member:
    #423688
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    San Diego, California
    Vehicle:
    2007 Brown 4.0 Prerunner Tacoma
    How do I test the torque converter, I put it in 4th and the shutter is worse in 4th than drive it only goes away in neutral
     
  8. May 1, 2023 at 9:44 AM
    #8
    tcjacado

    tcjacado Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Member:
    #195947
    Messages:
    41,601

Products Discussed in

To Top