1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Someone please!!!!!!! Info on beeping

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by gixxer73, Nov 23, 2009.

  1. Nov 23, 2009 at 8:32 PM
    #1
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.
    sorry bout the caps. loud rubbing/grinding noise with beeping coming from dash as i hear the grind /rubbing. i have looked all over for any place it could possibly be rubbing and nothing?? It mostly does this when I turn right at 35-55 mph. When it starts the beeps/grinding/rubbing my truck stops tracking well to the right almost like my tires are lying down but they are not. I have a ultimate lift from toytec, LR UCA's and spdertraxx with 285's. and again i have lookedat it good there are no rub spots anywhere????
    where would the beep-beep=beep be coming from?? thanks guys. :confused::confused::confused::confused:
     
  2. Nov 23, 2009 at 8:33 PM
    #2
    BravesFan

    BravesFan The MOST Badass Offroad Truck

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Member:
    #20300
    Messages:
    811
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rob
    Brentwood, TN
    Vehicle:
    09 Super rock crawler
    It's in all caps so i can't read it......sorry pedro
     
  3. Nov 23, 2009 at 8:38 PM
    #3
    Reznor88

    Reznor88 Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Member:
    #16668
    Messages:
    646
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Yuba City, CA
    Vehicle:
    '06 PreRunner DC Off Road
    Satoshi Grille, DNX5120
    That's all I caught. You have a lift.
     
  4. Nov 23, 2009 at 8:42 PM
    #4
    MyToyTaco

    MyToyTaco ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,320
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    is the 4x4 light on the dash blinking too?
     
  5. Nov 23, 2009 at 8:46 PM
    #5
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,769
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
  6. Nov 23, 2009 at 8:55 PM
    #6
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.
    no the 4x4 light not blinking, real obvious beeping and it seems to loose grip a little and kinda stops turning until the beeps/grinding/rubbing noise stops then all is perfect again. going around a decent curve with oncoming traffic is a little scary:eek:
     
  7. Nov 23, 2009 at 9:04 PM
    #7
    OffroadToy

    OffroadToy This ain't Dodge City, and you ain't Bill Hickok

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Member:
    #22680
    Messages:
    5,256
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 TRD OFFROAD 4x4 VSC/TRAC/DAC/HAC
    snugtop, piaa, weathertech, westin, oem bed mat, trd seat covers, avs inchannel vent visors, 2" suspension lift, front diff drop, rear differential breather extension, oil filter drain hose, a/c drain hose extention & reroute, front window tint, cat theft protection plate, tailgate clamp mod, xpel headlight/foglight protecters, oem block heater, bfg 265/75R/16 a/t k/o's, cabin air rodent protection screen, rcbs illuminated 4X4 switch mod
    I believe what your hearing is what happens when the slip indicator come on and the abs brakes are working. Has something to do with the traction/stability control system.
     
  8. Nov 23, 2009 at 9:08 PM
    #8
    numbah57

    numbah57 GIVE THE MALL A BREAK...WHEEL THAT SHIT

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Member:
    #24160
    Messages:
    3,460
    Gender:
    Male
    First Name:
    kahai
    Maui, Hawaii
    Vehicle:
    09 tacoma 2.7 Beaten not Babied
    URD ARB G2 PELFREY BAMF LCE AFE
    try turning off the vsc/traction control thingy
     
  9. Nov 23, 2009 at 9:13 PM
    #9
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.
    did that too. pressed it so it shows lsd auto and the traction light shows off. hell i have tried it both ways and it keeps doing the same shiznit. My caster is 2.6, so great control no floating etc...just this one issue. I believe however i have noticed the traction light blinking when i hear the beeps, but we are talking about dry pavement 40mph, zero traction loss until it starts its shit??:mad:
     
  10. Nov 23, 2009 at 9:16 PM
    #10
    numbah57

    numbah57 GIVE THE MALL A BREAK...WHEEL THAT SHIT

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Member:
    #24160
    Messages:
    3,460
    Gender:
    Male
    First Name:
    kahai
    Maui, Hawaii
    Vehicle:
    09 tacoma 2.7 Beaten not Babied
    URD ARB G2 PELFREY BAMF LCE AFE
    did you press and hold the button till the lsd auto light is not showing and only the traction light shows off?
     
  11. Nov 23, 2009 at 9:20 PM
    #11
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.
    :D
    meaning something is wrong with my slip indicator/abs/traction control???
    because in a very very fair turn at 35-45mph dry pavement it should not think there is a traction situation right??

    think i'll drive it to dealership have a mechanic ride with me and scare the hell out of him bc it will do it and i can make it do it on demand!!!
     
  12. Nov 23, 2009 at 9:21 PM
    #12
    OffroadToy

    OffroadToy This ain't Dodge City, and you ain't Bill Hickok

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Member:
    #22680
    Messages:
    5,256
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 TRD OFFROAD 4x4 VSC/TRAC/DAC/HAC
    snugtop, piaa, weathertech, westin, oem bed mat, trd seat covers, avs inchannel vent visors, 2" suspension lift, front diff drop, rear differential breather extension, oil filter drain hose, a/c drain hose extention & reroute, front window tint, cat theft protection plate, tailgate clamp mod, xpel headlight/foglight protecters, oem block heater, bfg 265/75R/16 a/t k/o's, cabin air rodent protection screen, rcbs illuminated 4X4 switch mod
    You might check both wheels and make sure all sensor wires are connected.
     
  13. Nov 23, 2009 at 9:21 PM
    #13
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.

    I did.


    ????
     
  14. Nov 23, 2009 at 9:22 PM
    #14
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.
    where are these sensor wires??
     
  15. Nov 23, 2009 at 9:23 PM
    #15
    numbah57

    numbah57 GIVE THE MALL A BREAK...WHEEL THAT SHIT

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Member:
    #24160
    Messages:
    3,460
    Gender:
    Male
    First Name:
    kahai
    Maui, Hawaii
    Vehicle:
    09 tacoma 2.7 Beaten not Babied
    URD ARB G2 PELFREY BAMF LCE AFE
    im just as confused as you
     
  16. Nov 23, 2009 at 9:25 PM
    #16
    Yoytoda

    Yoytoda The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    Its the TRAC kicking in. TRAC kicks in when one wheel turns faster or slower than the other wheels. You cant turn it off over 35mph. Even when its off as soon as you hit 35 it kicks off. Ive been hearing about this alot with lift and 33s on 09-10s. When you go around corners your outside wheel naturally turns faster than your inside wheel. With bigger tires the outside wheel might turn enough faster than the inside wheel that the TRAC kicks in (thinking your slipping) TRAC is pretty sensitive and sharp corners at 35+ with a lift and 33s will activate it appearently.
     
  17. Nov 23, 2009 at 9:31 PM
    #17
    Yoytoda

    Yoytoda The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    No the system is working perfectly fine its not calibrated for 33s so the dealer will laugh at you and tell you to piss off because33s and lift equals warranty void on parts affected by them.

    :notsure:
    ...sorry thats how it is. When you had stock lift and stock wheels/tires you didnt have this problem did you?
     
  18. Nov 23, 2009 at 9:43 PM
    #18
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.
    no i did not, your right. And my truck also looked like a low rider fagmobile, so i'll put up with since now it makes me hard everytime I look at it, the hell with warranty crap, when you start messing with suspension set ups etc your mostly going to wear shit out sooner so we are replacing it anyway...no sweat. thanks for the info, it does it though at 35mph and above though in the curves. never below 35mph. And your saying TRAC turns off above 35mph?????
     
  19. Nov 23, 2009 at 9:44 PM
    #19
    OffroadToy

    OffroadToy This ain't Dodge City, and you ain't Bill Hickok

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Member:
    #22680
    Messages:
    5,256
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 TRD OFFROAD 4x4 VSC/TRAC/DAC/HAC
    snugtop, piaa, weathertech, westin, oem bed mat, trd seat covers, avs inchannel vent visors, 2" suspension lift, front diff drop, rear differential breather extension, oil filter drain hose, a/c drain hose extention & reroute, front window tint, cat theft protection plate, tailgate clamp mod, xpel headlight/foglight protecters, oem block heater, bfg 265/75R/16 a/t k/o's, cabin air rodent protection screen, rcbs illuminated 4X4 switch mod
    I could be wrong here, but after reading about this same problem happening on some other threads I believe there was some sort of wheel sensor mentioned that needs to be checked...not sure where though.
     
  20. Nov 23, 2009 at 9:47 PM
    #20
    gixxer73

    gixxer73 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Member:
    #23426
    Messages:
    52
    Gender:
    Male
    First Name:
    darren
    kodak, tn
    Vehicle:
    2009 tacoma double cab SR5 4x4
    spidertraxx, ultimate lift kit by Toytec, LR UCA's. Kenwood 5140 Double Din, WeatherTec Floor Liners. Custom Box Build for 12 Inch PS3 with Punch 250. 15% tint all but front winshield, which is 35%, Katskinz Leather, SR5 Sockmonkey Decals, BLacked out badges, blacked out wheels, LED third light.
    oh got ya now, well someone should figure out how to turn off trac then bc wow can get a little hairy at times in curves for those with lifts and 33+ tires which 95% of owners here pretty much have, with some exceptions of course.
     
To Top