1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Spluttering V6

Discussion in 'Technical Chat' started by Raider, Jul 21, 2009.

  1. Jul 21, 2009 at 1:08 AM
    #1
    Raider

    Raider [OP] Active Member

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Member:
    #16189
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    Durban, South Africa
    Vehicle:
    2005 2.7 Double Cab Hilux
    31 BFG AT's, S/Steel rollbar/side steps/bullbar, Powerflo exhaust (side exit)
    My wife got a new 2009 Fortuner(SUV using the Hilux chassis and same motors)
    and the V6 jerks and splutters(almost like a misfire or fuel starvation) when cold and is even slightly noticable when hot, it has been back twice and they seem clueless but say they need it for longer to check out properly. Any ideas???
     
  2. Jul 21, 2009 at 4:09 AM
    #2
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,256
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Take it back to the dealer.... You should still be under warrantee!!

    (unless they do things differently there in Africa)

    Seriously - if you start messing with it to try and fix it yourself, the dealer could use that againest you. Atleast, that's what they try to do here in USA.
     
  3. Jul 21, 2009 at 4:45 AM
    #3
    Raider

    Raider [OP] Active Member

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Member:
    #16189
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    Durban, South Africa
    Vehicle:
    2005 2.7 Double Cab Hilux
    31 BFG AT's, S/Steel rollbar/side steps/bullbar, Powerflo exhaust (side exit)
    Yeah we are doing just that but out of interest I thought somebody might have had the same problem here on TW, they also can't seem to find the problem??
     
  4. Jul 28, 2009 at 12:01 AM
    #4
    Raider

    Raider [OP] Active Member

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Member:
    #16189
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    Durban, South Africa
    Vehicle:
    2005 2.7 Double Cab Hilux
    31 BFG AT's, S/Steel rollbar/side steps/bullbar, Powerflo exhaust (side exit)
    They finally found the fault after another 3 hrs on ramp - fault with wiring loom???
    Temp fix for now and new one ordered - V6 is hummin now!!!
     
To Top