1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Sputtering problem

Discussion in '4 Cylinder' started by piratesvarsity22, Dec 15, 2008.

  1. Dec 15, 2008 at 11:14 AM
    #1
    piratesvarsity22

    piratesvarsity22 [OP] SickTacoFoSho

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Member:
    #9136
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    florida
    Vehicle:
    1995 Tacoma
    smoked taillights, thrush glasspack muffler, hollowed out cat. K&n intake,2 12' infinity subwoofers. sony xplod cd player
    i have a 1995 tacoma 2.4 liter. and the check engine light came on, obd II reads. the catalyst system efficiency for bank 1 is below threshold for the current engine opperation. It sputters a alot and im thinkin iits the o2 sensors or the cat? anyone ever have this problem or no anything about this
     
  2. Dec 15, 2008 at 2:28 PM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Thor

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,773
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Its an OBD1 System.......:confused: It sounds like the O2 sensor. What is the exact code number?
     
  3. Dec 15, 2008 at 9:51 PM
    #3
    piratesvarsity22

    piratesvarsity22 [OP] SickTacoFoSho

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Member:
    #9136
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    florida
    Vehicle:
    1995 Tacoma
    smoked taillights, thrush glasspack muffler, hollowed out cat. K&n intake,2 12' infinity subwoofers. sony xplod cd player
    its actually obd2 1995.5, and also my belt is squeaking could that make it sputter
     
  4. Dec 15, 2008 at 10:06 PM
    #4
    humanoid

    humanoid bite me

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1932
    Messages:
    2,747
    Gender:
    Male
    Sunny SoCal
    Vehicle:
    I had a '99 Xtra Cab PreRunner SR5 V6
    I'll ask again for Chris, what was the exact code(s)?
     
  5. Dec 15, 2008 at 10:18 PM
    #5
    piratesvarsity22

    piratesvarsity22 [OP] SickTacoFoSho

    Joined:
    Sep 10, 2008
    Member:
    #9136
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    florida
    Vehicle:
    1995 Tacoma
    smoked taillights, thrush glasspack muffler, hollowed out cat. K&n intake,2 12' infinity subwoofers. sony xplod cd player
    [FONT=Arial,Helvetica]P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)[/FONT]
     
  6. Dec 16, 2008 at 6:24 AM
    #6
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Thor

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    103,773
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    PM sent. :)
     
To Top