1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

squeaking after CAI install

Discussion in 'X-Runners' started by itsmurda, May 12, 2010.

  1. May 12, 2010 at 6:01 PM
    #1
    itsmurda

    itsmurda [OP] Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37027
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Indiana
    Vehicle:
    07 X-Runner Blacked Out
    TRD cold air intake, Dynamax exhaust system
    I recently just installed a TRD cold air intake and after installation a squeaking noise developed in the front of the engine compartment. I thought it was an idler pulley but changed both out and still have it. listened to the tensionar pulley and the fan clutch doesn't sound like its there either. Any ideas on what this might be or has anyone might have encountered this problem?
     
  2. May 12, 2010 at 6:03 PM
    #2
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,214
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    Is it RPM dependent? Does it go away when step on the gas?
     
  3. May 12, 2010 at 6:08 PM
    #3
    itsmurda

    itsmurda [OP] Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37027
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Indiana
    Vehicle:
    07 X-Runner Blacked Out
    TRD cold air intake, Dynamax exhaust system
    i haven't really listened but it sounds like something is lose but i know when it runs and then sits the squeaking is there.
     
  4. May 12, 2010 at 8:05 PM
    #4
    itsmurda

    itsmurda [OP] Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37027
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Indiana
    Vehicle:
    07 X-Runner Blacked Out
    TRD cold air intake, Dynamax exhaust system
    sounds like it may be RPM dependent...ne ideas???
     
  5. May 12, 2010 at 8:09 PM
    #5
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,214
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    I'm not trying to make you feel stupid but did you leave any tools in the engine bay? I have done it.
     
  6. May 12, 2010 at 8:11 PM
    #6
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,874
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    i had a squealing that turned out to be the serp belt. i though it was an idler pulley but it wasn't. is it coming from the drivers side kinda near the alternator/ac?
     
  7. May 12, 2010 at 8:12 PM
    #7
    itsmurda

    itsmurda [OP] Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37027
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Indiana
    Vehicle:
    07 X-Runner Blacked Out
    TRD cold air intake, Dynamax exhaust system
    I have looked at it while running for a half hour and havn't noticed ne tools lol...i used a stethoscope to listen to everything in there closer and can't pinpoint where its coming from
     
  8. May 12, 2010 at 8:13 PM
    #8
    itsmurda

    itsmurda [OP] Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37027
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Indiana
    Vehicle:
    07 X-Runner Blacked Out
    TRD cold air intake, Dynamax exhaust system
    it sounded at first like it was coming from the passenger side after we changed that pulley it was still there and sounded more like it was coming from the driver side...now i just can't tell...
     
  9. May 12, 2010 at 8:26 PM
    #9
    itsmurda

    itsmurda [OP] Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37027
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Indiana
    Vehicle:
    07 X-Runner Blacked Out
    TRD cold air intake, Dynamax exhaust system
    serp belt seems to be in good shape but i guess it would make sense that i'm hearing the sound on both sides
     
  10. May 12, 2010 at 8:29 PM
    #10
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,874
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    yea my serp belt looked great to me but i was finally convinced to change it and bam, problem solved. they're only bout 25-30 at a parts store.
     
  11. May 12, 2010 at 8:30 PM
    #11
    itsmurda

    itsmurda [OP] Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37027
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joey
    Indiana
    Vehicle:
    07 X-Runner Blacked Out
    TRD cold air intake, Dynamax exhaust system
    well i'll try that tomorrow thanks alot guys!!!!!
     
To Top