1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

SQUEAKING NOISE WHEN CAR IS MOVING

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by TacomaPilot2004, Feb 17, 2011.

  1. Feb 17, 2011 at 7:15 PM
    #1
    TacomaPilot2004

    TacomaPilot2004 [OP] Active Member

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Member:
    #49974
    Messages:
    35
    Gender:
    Male
    Miami, FL
    Vehicle:
    2004 Tacoma V6 4x4 Crewcab
    Hey everyone,

    I have a 2004 Tacoma V6 automatic 4x4 double cab. I just started noticing a squeaking noise coming from the left side of the car. I'm not 100% sure if its the front or back, but I think it's coming from the front.

    It happens when the car is rolling, with or without the engine on. I can be in Drive and hear it, or I can start moving, power off the car in neutral, and still hear it.

    I checked around the tires for anything obvious but didn't see anything. Does anyone have any idea what this could be??

    Any help is appreciated!!! :)
     
  2. Feb 17, 2011 at 7:19 PM
    #2
    Max-4_Yota

    Max-4_Yota The Welfare Cadilac

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Member:
    #27357
    Messages:
    4,274
    Gender:
    Male
    First Name:
    Michael
    South Carolina
    Vehicle:
    04 Tacoma 4x4, V6, 5spd
    Squattin'
    Probably time for some new front brake pads.
     
  3. Jun 6, 2012 at 6:49 AM
    #3
    dswilder

    dswilder New Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Member:
    #14740
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Nashville Tennessee
    Vehicle:
    04 Toyota sr5 Tacoma 4x4
    You may have fixed this already; however, I have a 2004 Toyota 4x4 V6 as well and had the same thing. It took 3 trips to the shop to find out that Toyota had a bad batch of wheel bearing seals and water would get in and rust them out. Once this was discovered and replaced it stopped. It was the rear right. I thought orginally it was a bad u joint but it was the wheel bearings. I hope this helps.
     
  4. Jun 6, 2012 at 12:07 PM
    #4
    MowTaco

    MowTaco Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Member:
    #22530
    Messages:
    3,785
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Kansas/Iowa/South Dakota
    Vehicle:
    04 5 Lug Xtracab
    Fabtech 3" Spindles, 2" Beefed Shackles, Front light bar with 4 7" HIDs mounted, Magnaflow Exhaust, and "Taco" Badges
    My brakes squealed when the front pads needed replacing. It was really weird they would squeak going down the road but as soon as I tapped the brakes it went away. I figured there was no way it could be bad brake pads but sure enough it was. It'll be obvious if you jack it up and take off the wheel you think it's coming from. On mine the squeaker was just coming in contact with the edge of the rotor and had a groove worn in it from this. That'd be the first thing I recommend you check.
     
  5. Jun 6, 2012 at 12:08 PM
    #5
    XXXX

    XXXX Well-Known Member

    Joined:
    Sep 1, 2011
    Member:
    #62715
    Messages:
    21,147
    Gender:
    Male
    First Name:
    sKiP
    Vehicle:
    05 Prius
    You drive a truck...not a car OP.
     
  6. Jun 6, 2012 at 12:09 PM
    #6
    98tacoma27

    98tacoma27 :POOPCORN: Thor

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    48,249
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5, 88 SR5 PU, 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Maybe...maybe not....it is over a year old....



    NECROPOST!!
     
  7. Jun 6, 2012 at 12:29 PM
    #7
    MowTaco

    MowTaco Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Member:
    #22530
    Messages:
    3,785
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Kansas/Iowa/South Dakota
    Vehicle:
    04 5 Lug Xtracab
    Fabtech 3" Spindles, 2" Beefed Shackles, Front light bar with 4 7" HIDs mounted, Magnaflow Exhaust, and "Taco" Badges
    Dammit I never pay attention to the original dates before I post.

    In the words of Charles Barkley: "I'm a dumbass"
     
To Top