1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

SQUEAKY heater fan...HELP??

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by Eesh, Jan 16, 2010.

  1. Jan 16, 2010 at 2:10 PM
    #1
    Eesh

    Eesh [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2008
    Member:
    #6364
    Messages:
    383
    Regina, Sask., Canada
    Vehicle:
    trd Sport
    I've noticed lately that when I turn my heater on low it squeaks like a hamster on a wheel.. anyone else encounter this? Its annoying!! Does anyone have a Fix??
     
  2. Jan 16, 2010 at 2:11 PM
    #2
    Klipp11

    Klipp11 s3

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Member:
    #24059
    Messages:
    532
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Vehicle:
    '06 DC 4x4 LB
    OME 885 coils, Bilstein 5100 shocks, 1.5" AAL, TC uca's, cab mount chop, 5000k HID heads and fogs, LED tails, satoshi GC w/ Hella 500's mounted behind it with 5000k HID upgrade, Extang solid tri-fold tonneau cover, Yakima roof rack, fog light anytime mod, disable a/c defrost mod
    yeah, it's annoying as hell. just started doin' that but haven't looked at it closely yet
     
  3. Jan 16, 2010 at 2:55 PM
    #3
    Capita

    Capita Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Member:
    #18096
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    Corner Brook, Newfoundland, Canada
    Vehicle:
    09 TRD Sport Double Cab
    Mine sounds like a lot of crickets chirping on the first 2 low settings.
     
  4. Jan 16, 2010 at 3:13 PM
    #4
    AK27

    AK27 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Member:
    #11005
    Messages:
    38,964
  5. Jan 16, 2010 at 5:33 PM
    #5
    putawaywet

    putawaywet Yaris Offroader

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Member:
    #27670
    Messages:
    79
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    New Hampshire
    Vehicle:
    '10 4x4 Access Cab V6 6MT Black Sand Pearl
    USA-SPEC iPod interface; bed liner; more to come...
    My 1 month old 2010 SR5 does the same thing. When my 2000 got bought back last month, it still had no rattles/squeaks etc. after 9.5 years. WTF???
     
  6. Jan 16, 2010 at 6:14 PM
    #6
    Klipp11

    Klipp11 s3

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Member:
    #24059
    Messages:
    532
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Vehicle:
    '06 DC 4x4 LB
    OME 885 coils, Bilstein 5100 shocks, 1.5" AAL, TC uca's, cab mount chop, 5000k HID heads and fogs, LED tails, satoshi GC w/ Hella 500's mounted behind it with 5000k HID upgrade, Extang solid tri-fold tonneau cover, Yakima roof rack, fog light anytime mod, disable a/c defrost mod
  7. Jan 16, 2010 at 6:15 PM
    #7
    AK27

    AK27 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Member:
    #11005
    Messages:
    38,964
    no prob :)
     
  8. Jan 16, 2010 at 6:17 PM
    #8
    crittergitter

    crittergitter Proud to be Canadian Navy

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Member:
    #26454
    Messages:
    195
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stu
    Shearwater, NS
    Vehicle:
    '06 Tacoma 4WD Double Cab
    Bugger, skid plate, colour coded cap, bed mat, AFE Air Filter, Rear diff breather mod, Chirp on door lock;unlock, ABS mod, Weathertechs front and rear, 60" Hi-lift jack, LED light mod in rear bed, 12V accessory in bed, n more stuff.
    Hey Kevin:
    Sure it isn't one of those big cats purrin'? Oh by the way, my '06 has a hamster too!!!
     
  9. Jan 16, 2010 at 6:26 PM
    #9
    Anathollo

    Anathollo www.saveadane.org

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Member:
    #14071
    Messages:
    1,294
    Gender:
    Male
    Houston
    Vehicle:
    07 Tacoma TRD Sport
    Icon coilovers, Rear Fox Resi-shocks, 285/70/17 Toyo A/T's, Touchscreen JVC Headunit, Custom Rhino-lined sub box, Rocksford Fosgate components and Dual Rockford Fosgate 10" shallow subs, Pioneer and Rocksford Fosgate amps, 1250 watts total, Autometer Volt and Trans gauges with Lotek A-pillar, K&N Drop-in filter, WO Seat covers, Tint, NST WP pulley, Hi-lift jack, Diff breather mod, horn relocation mod, extra "D" rings, de-pinstriped, carrier bearing drop, Rear backup 886 bulbs, Camburg UCA's, AMW Catch can, BHLM, OME Dakars with AAL, Procomp 7089's, Front single hoop Demello bumper, Superwinch Tiger Shark 9500, Amsteel 3/8th synthetic line
    Same here! It's so annoying I hate it!
     
  10. Jan 16, 2010 at 6:29 PM
    #10
    paintdiddy

    paintdiddy Machine gun shits

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Member:
    #9924
    Messages:
    10,352
    Gender:
    Male
    First Name:
    shithead
    nj and not from "the jersey shore"
    Vehicle:
    silver bullet
    i have it too.i want to kick my dash through the firewall
    my 02 with 125K miles on it never gave me any problems or noises.1st gens are way better
     
  11. Jan 16, 2010 at 6:39 PM
    #11
    crittergitter

    crittergitter Proud to be Canadian Navy

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Member:
    #26454
    Messages:
    195
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stu
    Shearwater, NS
    Vehicle:
    '06 Tacoma 4WD Double Cab
    Bugger, skid plate, colour coded cap, bed mat, AFE Air Filter, Rear diff breather mod, Chirp on door lock;unlock, ABS mod, Weathertechs front and rear, 60" Hi-lift jack, LED light mod in rear bed, 12V accessory in bed, n more stuff.
    Seriously though, I just turn the radio up!!!!
     
  12. Jan 16, 2010 at 7:46 PM
    #12
    alx_alx_69

    alx_alx_69 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Member:
    #27043
    Messages:
    125
    Gender:
    Male
    First Name:
    Alex
    Hope Mills, North Carolina
    Yep my 2010 has the same prob, there is a fix on here DIY, but you cab get the dealership to fix it also, from what I understand there is a little ball that needs to be re-lubricated
     
  13. Jan 16, 2010 at 7:51 PM
    #13
    seksilumpia

    seksilumpia Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Member:
    #24905
    Messages:
    595
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brandon
    El Dorado Hills
    Vehicle:
    05 TRD Sport DCSB
    Performance mods: TRD CAI, AFE throttle body spacer, Doug Thorley headers, TRD exhaust. Cosmetic mods: HID 10k head+3k fog lights, BHLM, T-rex 2 eyelids, billet grill (5 piece), 20% front window tint, 4% back window tint, tinted 3rd brake light, altezza tail lights, LED license plate lights, door skid protectors, slotted drilled rotors,plasti dip rims,painted rotor and drums. Interior mods: TRD seat covers, LED map and dome lights, 2 kicker 10' w/ 500 watt amp, pioneer door speakers,and Pioneer AVIC X930BT.
    mine does the same thing..i feel like my baby was fallin apart for a sec..but at least its a common thing
     
  14. Jan 16, 2010 at 9:05 PM
    #14
    boxxed

    boxxed Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Member:
    #12093
    Messages:
    331
    Gender:
    Male
    Detroit, MI
    Vehicle:
    Off Road
    Leer Cap Kenwood DNX 9140 Boyo back up cam HD Raido Sirius Weather Tech Mats Memphis Audio, Valentine One radar,Tinted windows,Wet Okole's, Bed mat.
    Damn I got the same thing... It squeaks on low.
     
  15. Jan 16, 2010 at 10:38 PM
    #15
    Klipp11

    Klipp11 s3

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Member:
    #24059
    Messages:
    532
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Vehicle:
    '06 DC 4x4 LB
    OME 885 coils, Bilstein 5100 shocks, 1.5" AAL, TC uca's, cab mount chop, 5000k HID heads and fogs, LED tails, satoshi GC w/ Hella 500's mounted behind it with 5000k HID upgrade, Extang solid tri-fold tonneau cover, Yakima roof rack, fog light anytime mod, disable a/c defrost mod
    nope, they're never allowed in the cab, only the box - they shed too much.
     
  16. Jan 17, 2010 at 12:08 AM
    #16
    PA452

    PA452 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Member:
    #1445
    Messages:
    641
    Gender:
    Male
    Western PA
    Vehicle:
    15 Access TRD Offroad, V6, 5spd Auto, 4x4
    I also have this. I've seen a variety of fixes posted, some seem to be more successful than others.
     
  17. Jan 17, 2010 at 5:58 AM
    #17
    SURFTACO

    SURFTACO Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Member:
    #22190
    Messages:
    553
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    New Jersey
    Vehicle:
    09 Tacoma Debadged
    Rear Suspension TSB Flat Black Stock Rims Seat Belt Chime off Fog Lights On anytime Jet pilot interior All weather floor Mats Tonneau Cover
    As Do I!! very annoying. I actually took it to the Dealer a few days ago. They said its covered, but i just had to schedule an appointment. Bringing it back to the dealer is a big inconvenience. Takes too long !!!
     
  18. Jan 17, 2010 at 6:08 AM
    #18
    Capita

    Capita Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Member:
    #18096
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    Corner Brook, Newfoundland, Canada
    Vehicle:
    09 TRD Sport Double Cab
    Yeah thats my biggest problem is the inconvenience of making the appoitment, bringing the truck in, getting to work, getting off of work to pick up the truck. I bought a new truck to aviod taking it to the garage so often as my old ford. I guess I'll give the D.I.Y a go
     
  19. Jan 17, 2010 at 6:21 AM
    #19
    jrobson

    jrobson Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Member:
    #12211
    Messages:
    1,095
    Gender:
    Male
    Mobile, Alabama
    Vehicle:
    09 DC 4x4
    Ultimate lift kit, LR UCA's, Bi-xenon 8000K headlights, Xenon 8000K foglites, (4) KC slimlites on N-Fab light bar, Extang trifecta toneau cover
    According to Benca1 whose dad owns the dealership, this is due to something with a screw on the fan. My 09 does it as well and I know his is also. I'm having mine replaced. It's a warranty thang.
     
  20. Jan 17, 2010 at 7:05 AM
    #20
    chilic82

    chilic82 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Member:
    #1854
    Messages:
    78
    Gender:
    Male
    TX
    Vehicle:
    07 DC PreRunner SR5
    Yep, I have it also. I had it replaced under warranty and the new one isn't much better. Good luck with it, it is annoying.
     
To Top