1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Steering Axxess Wheel Control Interface Kit Pissing me off!!!

Discussion in 'Audio & Video' started by zinnerbug, May 23, 2013.

  1. zinnerbug

    zinnerbug [OP] Member

    Joined:
    Apr 18, 2013
    Member:
    #102329
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zino
    Richardson TX
    Vehicle:
    11 Tacoma TRD
    None as of yet
    So i decided to up the ante and install a new aftermarket double din Kenwood receiver (DDX470) bought from Best buy and i cant seem to get the steering wheel interface kit to work. The closest i have gotten is for th red light to stop blinking on the interface but non of the controllers work.

    I have followed every instruction known to man; including the one that comes with the kit but cant seem to get it to work.

    In case you are wondering, i purchased the Axxess-ASWC-1 kit. http://www.crutchfield.com/p_120ASW...56305&awat=pla&awnw=g&awcr=15802862185&awdv=c

    Help is great apprieciated!!!

    Thanks,
    Eddie
     
  2. zinnerbug

    zinnerbug [OP] Member

    Joined:
    Apr 18, 2013
    Member:
    #102329
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zino
    Richardson TX
    Vehicle:
    11 Tacoma TRD
    None as of yet
    Its going on a 2011 tacoma prerunner with JBL system
     
  3. D4D Hilux Dude

    D4D Hilux Dude Well-Known Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Member:
    #62271
    Messages:
    160
    Gender:
    Male
    First Name:
    Darren
    Washington, DC
    Vehicle:
    2011 4x4 Double Cab TRD Offroad
    TRD Supercharger TRD Catback Exhaust Ziebart Rust Proofing Additional Bed Ties
    I am having a similar problem... however, the volumne buttons and the source button works.

    I cant figure how to reprogram to get the handsfree buttons to work ro reprogram the seek +/- to preset +/-

    I was even trying to get the secondary button function to work... no luck yet

    Any advice?
     
  4. Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    422
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    I installed ASWC-1 with a Pioneer AppRadio3 2 weeks ago. First updated to the latest (I believe it was) 3.15 firmware. You can do it easily with a micro USB cable and a laptop.

    I then was getting the blinking red, then the short/long blinks to indicate which wires were connected (these were correct) then the short blips to show it knew I had a Pioneer. Problem was that Track Next/Previous only worked on the Radio. When I hit track next it would skip presets, NOT the frequency. Volume never worked. Bluetooth pickup/hangup worked though. I called Metra easily 8x and Crutchfield as many times. Finally I went down to best buy and bought a new one, cut the harness off the old one, put the new harness in and everything was fixed. What was wrong with the harness? No idea! But the new one fixed everything and manual programming wasn't necessary.

    BTW, manual programming failed totally with the old harness. I tried and tired and had Metra on the phone, I followed their docs, etc. nothing worked. It was the harness.
     
  5. Riverdog

    Riverdog Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2012
    Member:
    #90152
    Messages:
    700
    Gender:
    Male
    First Name:
    Collin
    Portland, OR
    Vehicle:
    '05 Double Cab PreRunner
To Top