1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Sticky Clutch

Discussion in 'Technical Chat' started by FishinTaco, Oct 13, 2011.

  1. Oct 13, 2011 at 6:10 AM
    #1
    FishinTaco

    FishinTaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53612
    Messages:
    252
    Gender:
    Male
    First Name:
    D'Arcy
    Sudbury, ON
    Vehicle:
    TRD 4x4 5spd
    5100's all the way around, OME 880's and AAL, BF's 265/75R16. Switched beds from Stepside to Fleetside
    Wondering if someone can help. I've seached to find most people say it's the master cylinder.

    My issue is that I had that changed 3 months ago (new master), because my peddle stuck to the floor. Right after getting it from the shop the peddle would not fully come out, it would stick at the last 3/4inch or so but the clutch would engage/dissengage fine. Some times it would slowly come out, or I had to pull it out with my toe.

    While in the shop for the new frame I mentioned this to the tech, he said he adjusted the peddle. All felt great again until 3 days ago the master cylinder went again. The dealership changed it out on warranty and said it was a faulty part.

    The circle continues, the clutch now sticks at the last 3/4inch from fully coming out again. I called the dealer, the said that is odd and to bring it in. They said they found metalic substance in the resevoir when they first had a look.

    Appologies for the lenght but does anyone here have an idea of what is going on?
     
  2. Oct 13, 2011 at 10:33 AM
    #2
    afd23a

    afd23a Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9483
    Messages:
    1,838
    Gender:
    Male
    The Dynamo of Dixie
    Vehicle:
    05 Access Cab 5 Lugger
    Factory Fog Lights, Removed Secondary Air Filter, Metra Ipod Adapter, Int Wiper Stalk, Wet Okole's, URD Short Shifter, Scanguage II w/Blendmount, Fat Bob's 2.75" spacer lift, ARE topper, SP Performance Pads & Slotted Rotors, 4.10 gears
    Have they checked/changed the slave cylinder at all? It's "recommended" that you change the master and slave both at the same time, although it's not always necessary.
     
  3. Oct 13, 2011 at 2:28 PM
    #3
    FishinTaco

    FishinTaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Member:
    #53612
    Messages:
    252
    Gender:
    Male
    First Name:
    D'Arcy
    Sudbury, ON
    Vehicle:
    TRD 4x4 5spd
    5100's all the way around, OME 880's and AAL, BF's 265/75R16. Switched beds from Stepside to Fleetside
    They haven't, they didn't seem to think there was an issue with it. It's not leaking or anything. May be good to try though. Thanks for the reply. Any other thoughts out there?
     
To Top