1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Stock 6CD Unit (non JBL) Sound Issues

Discussion in 'Audio & Video' started by BmacTaco, Apr 14, 2011.

  1. Apr 14, 2011 at 12:14 PM
    #1
    BmacTaco

    BmacTaco [OP] Member

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Member:
    #7280
    Messages:
    15
    Tampa
    Vehicle:
    2011 PreRunner TRD Sport
    I just purchased a 2011 TRD Taco, and it came with the stock 6-CD Changer head unit with SAT and Aux input. For some reason, the sound / quality / loudness gets worse as the volume gets turned up. Sounds great low, but try to crank, and its like the unit is reducuing power or loudness. Does this have to do with the ASL thats part of it? Anyway to over ride it? Or am I stuck.
     
  2. Apr 14, 2011 at 12:15 PM
    #2
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,214
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    Yeah. Try turning ASL off. In the end it is just a stock system though.
     
  3. Apr 14, 2011 at 12:35 PM
    #3
    double_b

    double_b Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Member:
    #40165
    Messages:
    177
    Gender:
    Male
    Red Lion, PA
    Vehicle:
    '14 DCab Tacoma TRD Off Road
    I had the same system....in my 2011 TRD Off Road.......HAD is the key word.....I couldn't stand it. It sucked. period. Wasn't loud at all and yes got distorted quickly.

    I just replaced the whole system, HU and all 4 speakers.
     
  4. Apr 14, 2011 at 12:42 PM
    #4
    chris duby

    chris duby This is where I write something clever

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Member:
    #48315
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Clute, TX
    Vehicle:
    The '09 SuperWhite
    Badges Painted White, D2S Mini Morimoto projectors with 6000K bulbs, Satoshi grill, black valance, fog lights on anytime with 6000k HID's, Viper Remote Start, Pioneer AVH-P8400BH, 2 Rockford Fosgate P3 Shallow mount subs, Rockford Fosgate 1000 watt amp, Tinted Tail Lights, Weathertech Floor mats, Updated bedside decals, AFE Pro Dry drop in filter, Ultragauge, Radar Detector hard wired, Stubby antenna, Dynamax Bullet dumped after axel, carpeted Kobalt tool box, 4" spindle lift with 3" blocks in back, Bilstein front shocks set at .75", Extended Rear Bilsteins, 1.25" Spidertraxx wheel spacers in back, 20" XD Hoss gloss black rims with 295/55/20 Nitto Trail Grapplers,
    I have an '09 with the same system with the same issues. I have to almost hit volume 20 before I can hear anything and then it doesn't get much louder. It's on my to do list to get a new double din navigation soon. The only stock system I have ever liked is in my wife's new SI Civic.
     
To Top