1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

temp control doing wierd things help!!!!!!!!!!!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by maddie3713, Jan 18, 2012.

  1. Jan 18, 2012 at 6:55 PM
    #1
    maddie3713

    maddie3713 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Member:
    #70924
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 double cab prerunner TRD off road
    stock
    my blower motor works fine, but when the temp selector is all the way hot nothing comes out of the vents. i can hear the blower working at high speed but nothing at the vents. i have checked the linkage of the temp selector under the dash and it is functioning properly. its cold here i need help.
     
  2. Jan 18, 2012 at 6:59 PM
    #2
    himmie

    himmie Well-Known Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Member:
    #42841
    Messages:
    3,583
    Gender:
    Female
    First Name:
    Sarah
    AZ-WI
    Vehicle:
    08 TRD Off Road 4x4
    Visit the Build.
    Welcome.

    With mine, there is often nothing coming out of the vents unless it is ON the high setting. We have to hit the dash (below the glovebox) to get it going.

    Hopefully someone else will have more information.
     
  3. Jan 18, 2012 at 7:01 PM
    #3
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,958
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    What do you have on the far right dial. What is that selected at. Do you have the A/C button on what about the circulating button is it on or off.

    Does it blow any air when you turn it to cold?
     
  4. Jan 18, 2012 at 7:11 PM
    #4
    maddie3713

    maddie3713 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Member:
    #70924
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    07 double cab prerunner TRD off road
    stock
    ac is on and the temp selector on cold works as it should blowing strong at the vents and it is not in recycle mode. it works the same wheather the AC is on or off the far right dial dosent matter either it works the same in any selections when it is on hot it does not blow. thanks for the help
     
  5. Jan 18, 2012 at 7:37 PM
    #5
    iroh

    iroh Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Member:
    #65439
    Messages:
    1,398
    Gender:
    Male
    michigander
    Vehicle:
    07 AC SR5 2.7 5MT 4x4
    tonneau
    Seems like I saw another thread on this forum about stripped gears in the HVAC causing this problem. Somewhere...

    I'd search for you but I gotta hit the sack
     
To Top