1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Tire rubbing help?

Discussion in 'Wheels & Tires' started by 08TRD Sport, Feb 18, 2010.

  1. Feb 18, 2010 at 3:51 PM
    #1
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    OK I had my TSB done to mkae sure that I could get my atv from VA to GA. I have 265/75/16 on my taco and it seemed to be rubbing the front mud flaps with the atv in the back of the truck. I took the mud flaps off and when I got the GA and took the atv off the back of the truck it sounds like my tires are still rubbing in the front but I had the wife move the steering wheel around and they arent touching the truck or rubbing . what could it be? My ATV is only like 400-500 pounds and I wasnt even bottoming out so I dont know what going on. Some please let me know what I need to look at or what you think it is. thanks
     
  2. Feb 18, 2010 at 4:10 PM
    #2
    skistoy

    skistoy Make mine a Double!

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Member:
    #19356
    Messages:
    2,006
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Western New York
    Vehicle:
    09 4X4 SR5 BSP Double Taco
    Rear Spring TSB,Billy 5100@.85,Bull bar,Nerfbar,Painted Grill,Painted Rims,Bed D-rings,Compustar Starter,Goodyear Duratrac's,Transmission TSB,Brake Overide
    you have the Duratracs? , they do make a slight humming noise on highway.
    I have the 265/75R16 on my truck, no rubbing issues either.
     
  3. Feb 18, 2010 at 4:12 PM
    #3
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    yeah i never did have the rubbing issue until I had the ATV in the back. It only rubs in one spot when it is turning. I checked it out and it isnt touch the fender
     
  4. Feb 18, 2010 at 4:13 PM
    #4
    skistoy

    skistoy Make mine a Double!

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Member:
    #19356
    Messages:
    2,006
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Western New York
    Vehicle:
    09 4X4 SR5 BSP Double Taco
    Rear Spring TSB,Billy 5100@.85,Bull bar,Nerfbar,Painted Grill,Painted Rims,Bed D-rings,Compustar Starter,Goodyear Duratrac's,Transmission TSB,Brake Overide
    do you have different rims?
    may-be the 5100s will help?
     
  5. Feb 18, 2010 at 4:15 PM
    #5
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    I had the 265/7516 on there with no problem before the ATV but since the ATV it has been rubbing
     
  6. Feb 18, 2010 at 4:17 PM
    #6
    skistoy

    skistoy Make mine a Double!

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Member:
    #19356
    Messages:
    2,006
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Western New York
    Vehicle:
    09 4X4 SR5 BSP Double Taco
    Rear Spring TSB,Billy 5100@.85,Bull bar,Nerfbar,Painted Grill,Painted Rims,Bed D-rings,Compustar Starter,Goodyear Duratrac's,Transmission TSB,Brake Overide
  7. Feb 18, 2010 at 4:18 PM
    #7
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    I know right
     
  8. Feb 18, 2010 at 5:45 PM
    #8
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
  9. Feb 18, 2010 at 5:47 PM
    #9
    JAG

    JAG Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9847
    Messages:
    1,753
    What'd you do?!?!??!


    Bump
     
  10. Feb 18, 2010 at 5:54 PM
    #10
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    nothing just had my ATV in the back and drove from VA to GA
     
  11. Feb 18, 2010 at 6:06 PM
    #11
    JAG

    JAG Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2008
    Member:
    #9847
    Messages:
    1,753
    I'm just messin with ya...

    Ideas though:

    Are you sure maybe something didnt get stuck in your wheel wheel? Do you remember running over anything on your trip? Could the fender trim maybe came loose and rubbing against the tire?
     
  12. Feb 18, 2010 at 6:07 PM
    #12
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    I will have to check it this weekend but I did a quick look and didnt see anything
     
  13. Feb 18, 2010 at 6:09 PM
    #13
    johnw

    johnw Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Member:
    #17381
    Messages:
    7,181
    Gender:
    Male
    First Name:
    john
    orlando florida
    Vehicle:
    06 prerunner v-6 4.0L 4 door
    well you asked for specs..... 06 trd sport speedway blue V-6 4.0 camburg lift spindles extended travel icons total chaos lowers allpro 4" leaf pack 17" xd hoss rims 305/65/17 mickey thompson baja atz Allpro hybrid bumper with 3 kragen HID lights color matched headlights grill craft grill AFE stage 3 CAI wicked flow muffler under cover bed cap inside i have..... wet okole real tree camo seat cover blue oznium dome light stealth sub box with 2 10" kicker comp subs kicker 400 watt amp weathertech floor mats
    same thing here usually when im turning right going down the highway
     
  14. Feb 18, 2010 at 6:12 PM
    #14
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    have you figured out what it is? I mean the ATV isnt even in the back of the truck anymore? I am getting 5100s all the way around so hopefully it will go away after that
     
  15. Feb 19, 2010 at 1:28 AM
    #15
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    anyone else ???
     
  16. Feb 19, 2010 at 5:46 AM
    #16
    paidfor

    paidfor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Member:
    #21536
    Messages:
    755
    Gender:
    Male
    Austin, TX
    Vehicle:
    2013 TRD OR 4x4
    Hidden GPS tracking system. Backflip cover, weather techs, bed mat, tailgate lock, OME 885 springs, blistein shocks, 2.5 in AAL/
    had kind of the same problem with mine although yours sounds a little different. Sharp left turns I heard rubbing. I found out it was my shield under the truck. I guess when I had the rear TSB done, they bent it down a little to get some bolts loose. I had to take the darn thing off and pound it into submission. HA HA. Now, no rubbing or noise.:D
     
  17. Feb 19, 2010 at 5:50 AM
    #17
    TBAGRR

    TBAGRR Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Member:
    #15689
    Messages:
    148
    Gender:
    Male
    Md
    Vehicle:
    07 4x4 sport
    Trd intake Doug Thorley long tubes URD short shifter Eibach front springs Tsb rear leafs
    what rims are you running, ur name is sport which comes w/ 17's, so what rims and tires did you change up to!!!
     
  18. Feb 19, 2010 at 3:07 PM
    #18
    08TRD Sport

    08TRD Sport [OP] ROOTIN AROUND

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Member:
    #28441
    Messages:
    679
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Augusta, Georgia
    Vehicle:
    10 5th Gen 4Runner
    I am running 16 fj trd rims I have 265 not 285s
     
  19. Feb 19, 2010 at 4:03 PM
    #19
    blackonblacktouchofchrome

    blackonblacktouchofchrome Member

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Member:
    #23773
    Messages:
    24
    Gender:
    Female
    Seattle
    Vehicle:
    Tacoma SR5 4x4
    16" Moto Metal 951 black 265/75 Pro Comp A/T, chrome tube step, wet okole seat cover weathertech digital mats, sockmoney TRD Oahu decal. AWEsome!
    I had to trim some plastic off the front and take the front mud flaps off too. I don't have pic of the trim job but they are here if you look. It seems to me a lot of people, myself included had to do some trimming to get those to fit without rubbing. Here is a pic of mine and no they do not rub at all.

    [​IMG]
    Moto Meta 951 black 06 tacoma 265/75/16
     
To Top