1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Took me to find the vibration.

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by 106Tacoma, Dec 29, 2008.

  1. Dec 29, 2008 at 1:58 PM
    #1
    106Tacoma

    106Tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Member:
    #2381
    Messages:
    327
    Vehicle:
    Debadged 06 Black Sand Pearl 4x4 Every option.
    I have had this ongoing vibration in my truck. Dealer has replaced almost everything in my drive line. Lately it was getting really bad, i could almost pin point it while driving comming from the drivers side wheel. Today i got it on the lift and checkes the ball joings, cv's, hell even the fluid in the fron differential. Come to find out after spinning the front wheels my drivers side wheel bearing is shot! When u spin it, it sounds like my father grinding the gears in his 63 corvette lol. So today i take it to the dealer expecting some bs excuse not to do the work, or them wanting to test drive it. Guy calls the parts dep tells me they have a bearing and will install it tomorrow! SWeet deal finaly i can get rid of this dang vibration! Then i come home in the shuttle to find my moms 99 durango blew up. Awsome now we may have a new 4 runner in the family.:)
     
  2. Dec 29, 2008 at 2:18 PM
    #2
    luk8272

    luk8272 Poodoo

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Member:
    #4929
    Messages:
    5,879
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Kaplan, Louisiana
    Vehicle:
    07 Silver4dr. 4x4, V6 Shortbed
    5% Tint, Bug flector, vent Visors, Removed secondary air filter, Rear Spring TSB w/ Wheeler's Add A Leaf HD Pack, Icon 2.0 rear shocks, Toytec 3" lift up front with Total Chaos UCA's, Debadged, Billet Grille,TRD Offroad rims/17x9 Pro comp 6001 rims, Duratracs 265/75/16 or 285/70/17, Fog light anytime mod, Tailgate hose clamp mod, Pro-dry AFE filter. Extended Differential Breather, ABS on/off, 6000k LEDs from CSJumper, heads/fogs, ScanguageII, Devil horns, Devil horns on third brake light, Mounted 60" Highlift, Mounted Tool Box, Wet Okole Front/Rear Seat Covers, TW sticker, Midland Handheld CB,Painted engine cover, Revenge Fab Sliders, ARE Topper, Weather tech Floorliners.
    LOL glad to hear its will be solved.
     
  3. Dec 29, 2008 at 2:24 PM
    #3
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,165
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    Good job. I might have pushed for a rental since they hadn't figured it out yet.
     
  4. Dec 29, 2008 at 2:42 PM
    #4
    106Tacoma

    106Tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Member:
    #2381
    Messages:
    327
    Vehicle:
    Debadged 06 Black Sand Pearl 4x4 Every option.
    Its only been 3 months and over 4500 in dealer parts later. Haha.
     
  5. Dec 29, 2008 at 2:53 PM
    #5
    rhoppas

    rhoppas Land of Oz

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Member:
    #2564
    Messages:
    1,301
    Gender:
    Male
    Topeka, KS
    Vehicle:
    07 Double Cab V6 TRD Sport Tow
    Earnhardt Cannons, Terra Grapplers, Viper alarm, Hunter4x4 Bull Bar, 6" Pro Comp Off-Road lights, extra set of bed D-rings, Chrome exhaust tip, Metra Ipod/MP3 adapter, Garmin GPS, CarriageWorks grill, Maglite mounted to driver seat, 9" Stubbie Antenna, WeatherTech floor liners, Saddleman Neoprene seat covers, DeeZee bed mat
    That's got to be really frustrating. Sad that you have to find the problem. Why couldn't they figure that out on one of the previous visits. Aargh!
     
  6. Dec 29, 2008 at 3:16 PM
    #6
    wawireguy

    wawireguy Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Member:
    #6686
    Messages:
    189
    I take it that it's your 06 Tacoma? Might I suggest a different mechanic. To be honest a good mechanic would have found that problem in bout 10 mins..
     
  7. Dec 29, 2008 at 3:34 PM
    #7
    SC4333

    SC4333 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Member:
    #11412
    Messages:
    2,190
    Gender:
    Male
    First Name:
    Grant
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    2016 TRD Off-Road 4x4 DCSB - Super White
    SOLD!
    +1 on the rental!

    I some how have managed to get a free rental the last three repairs I've had the dealer take care of. These were not problems I caused though, except for the time someone smashed a window to steal some goods. It just takes some being nice, and maybe even a demand on occasion :D!

    Allot of these dealers have partnerships with rental companies, and a fair amount of them even have their own in house fleets.
     
  8. Dec 29, 2008 at 6:14 PM
    #8
    106Tacoma

    106Tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Member:
    #2381
    Messages:
    327
    Vehicle:
    Debadged 06 Black Sand Pearl 4x4 Every option.
    I am a mechanic, just very busy so today i had the day with my truck looked it over in about 6 min and found the problem. The 06 had the issue so far the 09 in doing well. I love the ipod adapter and blue tooth.
     
To Top