1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

trans wont shift and turn signals wont work and gear lights wont work

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by Hunter423, Aug 26, 2012.

  1. Aug 26, 2012 at 10:13 PM
    #1
    Hunter423

    Hunter423 [OP] Hunter423

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Member:
    #20856
    Messages:
    571
    Gender:
    Male
    First Name:
    hunter
    TN
    Vehicle:
    2008 Tacoma TRD off road
    brush guard, piaa foggs, tinted tail light, tinted windows, rain guards, pure white with blue tinted bulbd all over, white bulbs for licencess plate lighting, blacked out head lights
    i was the drove to the gas station put my truck in park didnt not turn off and randomly the gear lights wernt on and truck would not shit out of park i disconnected the battery and removed the trans/turn signals fuse from the engine bay fuse box any help, but i was able to drive home from the gas station cause i hit the emergency release button
     
  2. Aug 26, 2012 at 10:15 PM
    #2
    TnRedNeck721

    TnRedNeck721 GO VOLS!

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Member:
    #52731
    Messages:
    19,077
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zach
    TN
    Vehicle:
    07 TRD off road 4WD
    No mud flaps, plasti dipped emblems, and rear bumper, Weather tech digital fit, Bed mat from tractor supply. Pioneer 4400BH head unit. B.A.M.F bed rail tie downs. AVS vent visors.
    i told him on phone it maybe a sensor or accouter. :notsure:
     
  3. Aug 26, 2012 at 10:16 PM
    #3
    Steves104x4

    Steves104x4 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Member:
    #35468
    Messages:
    6,225
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Buffalo NY
    Vehicle:
    2010 RC 2.7 4x4
    BUCKLE UP! It makes it harder for Aliens to pull you out of your Truck.
    Good. Good. I think.
     
  4. Aug 26, 2012 at 10:18 PM
    #4
    joes06tacoma

    joes06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Member:
    #28588
    Messages:
    3,066
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Central Coast, CA
    Vehicle:
    06 4x4 Off Road Access Cab v6 6spd
    LEER Shell with dome lights operated with 3 way switches, aux backup lights with relay and 3 position switch, modified wiring to compass/temp display and clock to include switch that disables dimming function (poor man's DRL solution), Scan Gauge 2
    Most likely you have a blown stop light fuse. Check that. Also any aftermarket wiring you might have tapped into that circuit. Campershell, trailer wiring, etc.
     
  5. Aug 26, 2012 at 11:04 PM
    #5
    Jimmyh

    Jimmyh Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Member:
    #78991
    Messages:
    3,580
    Gender:
    Male
    SC
    Vehicle:
    Prerunner SR5
    Wouldn't shit! LOL :)

    Check the IG1 Fuse.
     
  6. Aug 26, 2012 at 11:09 PM
    #6
    650H1

    650H1 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Member:
    #48689
    Messages:
    8,387
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    NH
    Vehicle:
    2010 Tundra TRD OR C/M 5.7l 4x4
    ^^ X2
     
  7. Aug 27, 2012 at 10:07 AM
    #7
    Hunter423

    Hunter423 [OP] Hunter423

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Member:
    #20856
    Messages:
    571
    Gender:
    Male
    First Name:
    hunter
    TN
    Vehicle:
    2008 Tacoma TRD off road
    brush guard, piaa foggs, tinted tail light, tinted windows, rain guards, pure white with blue tinted bulbd all over, white bulbs for licencess plate lighting, blacked out head lights
    just left autozone its my transmission range sensor ya but i cant find a vid or anwser to where its located
     
  8. Aug 27, 2012 at 8:44 PM
    #8
    joes06tacoma

    joes06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Member:
    #28588
    Messages:
    3,066
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Central Coast, CA
    Vehicle:
    06 4x4 Off Road Access Cab v6 6spd
    LEER Shell with dome lights operated with 3 way switches, aux backup lights with relay and 3 position switch, modified wiring to compass/temp display and clock to include switch that disables dimming function (poor man's DRL solution), Scan Gauge 2
    I believe it's on the side of the transmission. I have a manual trans, so can't go look at mine. Make sure you've checked all the fuses though! Just because the computer doesn't get a signal from that sensor, doesn't mean the sensor is bad. It could be a fuse, a pinched wire, etc.
     
  9. Aug 27, 2012 at 8:46 PM
    #9
    TnRedNeck721

    TnRedNeck721 GO VOLS!

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Member:
    #52731
    Messages:
    19,077
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zach
    TN
    Vehicle:
    07 TRD off road 4WD
    No mud flaps, plasti dipped emblems, and rear bumper, Weather tech digital fit, Bed mat from tractor supply. Pioneer 4400BH head unit. B.A.M.F bed rail tie downs. AVS vent visors.
    he found out. it was some fuse. :rolleyes:
     
  10. May 20, 2013 at 8:45 PM
    #10
    TnRedNeck721

    TnRedNeck721 GO VOLS!

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Member:
    #52731
    Messages:
    19,077
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zach
    TN
    Vehicle:
    07 TRD off road 4WD
    No mud flaps, plasti dipped emblems, and rear bumper, Weather tech digital fit, Bed mat from tractor supply. Pioneer 4400BH head unit. B.A.M.F bed rail tie downs. AVS vent visors.
    ok. so hunter.(OP) is having the same problem agin. he switched back to OEM tail lights 3 maybe 4 weeks ago. he had some LED’s but one broke so he put the oem back in.

    also for some reason he can’t log in, so he asked me to post this.
     
  11. May 20, 2013 at 8:53 PM
    #11
    Hunter423

    Hunter423 [OP] Hunter423

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Member:
    #20856
    Messages:
    571
    Gender:
    Male
    First Name:
    hunter
    TN
    Vehicle:
    2008 Tacoma TRD off road
    brush guard, piaa foggs, tinted tail light, tinted windows, rain guards, pure white with blue tinted bulbd all over, white bulbs for licencess plate lighting, blacked out head lights
    im logged in found my old password anyways if anyone knows why my break pedal sensor has already gone out again plz reply thank you in advance
     
To Top