1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Transmission Dragging

Discussion in 'Technical Chat' started by Lkitesplit, Apr 13, 2012.

  1. Apr 13, 2012 at 10:22 PM
    #1
    Lkitesplit

    Lkitesplit [OP] Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Member:
    #71117
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    2012 TRD Sport - Black
    I recently bought a new 2012 Taco 4x4 double cab TRD Sport with an automatic transmission. I've been averaging about 16 or 17 mpg since day one. I thought the mileage would get better as I put more miles on it but it hasn't. The truck has 1600 miles on it now. My neighbor has one similar to mine and claims to be getting about 20-21 mpg. I've noticed that it feels like it's dragging at freeway speeds above 60 mph or so. The RPM's aren't high but it feels like I am using excessive power at cruising speeds. I also noticed that it doesn't coast real well and slows down faster than a vehicle normally would when you take your foot off the gas. Has anyone else experienced this problem or heard of anything similar?

    Thanks in advance.
     
  2. Apr 13, 2012 at 10:33 PM
    #2
    BFA

    BFA Nuttier than squirrel shit.

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Member:
    #27447
    Messages:
    2,409
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Phoenix, AZ
    Vehicle:
    2003 3.4 4x4 5spd
    Is your e-brake on....?
     
  3. Apr 13, 2012 at 10:57 PM
    #3
    Lkitesplit

    Lkitesplit [OP] Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Member:
    #71117
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    2012 TRD Sport - Black
    BFA - No the E brake is not on.

    Whippersnapper - thanks for the info.
     
To Top