1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

trouble with 4wd

Discussion in 'Technical Chat' started by Krp2nite, Jan 13, 2009.

  1. Jan 13, 2009 at 2:17 PM
    #1
    Krp2nite

    Krp2nite [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Member:
    #3764
    Messages:
    69
    I put new tires on my truck. They are a little larger than the OEM ones and it may be a coincidince but I seem to be having difficulty get the truck into and out of 4wd now. It will only engage under 30mph anything over and it just flashes forever--not the beep / flash of going to fast just a flash and no 4wd. Also taking it out of 4wd makes an increadle clunk and feels like the front end is falling out if done while moving. Everything seems to work when stopped. Anyone know if this could be because of the larger tires, or if there is something wrong. Thanks
     
  2. Jan 13, 2009 at 6:36 PM
    #2
    Krp2nite

    Krp2nite [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Member:
    #3764
    Messages:
    69
    no replies... I guess I will take it into the dealer, I just have a fear that they are going to blame the tires without even looking at it---then as soon as the warranty is out--the real problem will show itself at my expense.
     
  3. Jan 13, 2009 at 6:38 PM
    #3
    MyToyTaco

    MyToyTaco ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,334
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    Shouldn't you be engaging it under 30mph anyway..
     
  4. Jan 13, 2009 at 6:39 PM
    #4
    wildjerseyfirefighter

    wildjerseyfirefighter I sell fishing and fishing accessories

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Member:
    #11677
    Messages:
    7,966
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    NJ
    Vehicle:
    05 Tacoma TRD Sport
    stock, for now
    what truck is this anyway? you have two listed
     
  5. Jan 13, 2009 at 6:41 PM
    #5
    jolayiv

    jolayiv Carolina Alliance

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Member:
    #8757
    Messages:
    1,131
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jim
    New Bern NC
    Vehicle:
    07 DC TRD 4x4 Off-Road
    Revenge-Fab Sliders, AVS Vent Guards, Rear TSB, Hose clamp MOD, Locker MOD, Flowmaster 40 Series Delta Flow, Midland Radio, Wilson 1000 antenna, Rear Diff breather MOD, Weathertech liners, Maglite mount, Bed Divider, LEER 100XR, Pop&Lock
    I don't have much to offer you but. When I first got my truck it was a little slow and noisey going in and out of 4wd. After using it several times it goes like butta. I have never tried putting it in over a 5mph. Good luck to you. I'm sure someone will chime in w/ better info.
     
  6. Jan 13, 2009 at 6:42 PM
    #6
    MyToyTaco

    MyToyTaco ╒╪╕

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Member:
    #9417
    Messages:
    4,334
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Port Hueneme
    Vehicle:
    08 Taco
    When going from 4x2 to 4x4 and vice versa, i always do it while at a complete stop unless the situation requires me to keep moving (sand) at that point im never over 30mph. It sounds like you've put your transfer case thru some hard times
     
To Top